Zahvalnost ambasadora Rusije 1

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin zahvalio je danas svima koji su
izrazili saučešće povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova i donose sveće i cveće ispred zgrade ambasade.

Zločinačko ubistvo ruskog ambasadora u Ankari je varvarstvo usmereno prema daljem širenju terorističkih pretnji i ima za cilj podrivanje normalizacije rusko-turskih odnosa i mirovnog procesa u Siriji, istakao je Čepurin u pisanoj poruci, dodavši da se nada da će se uskoro saznati ko je vodio ruku ubice.

Čepurin je izrazio zahvalnost srpskom rukovodstvu na momentalnoj reakciji na taj zločin, kao i na izražavanju saučešća. Posebno nas je dirnuo telefonski poziv predsednika Vlade Aleksandra Vučića odmah nakon terorističkog akta, kada je izneo čvrsti stav Srbije i solidarnost sa Rusijom, rekao je
Čepurin.

Prema njegovim rečima, tragedija u Ankari je poruka svetu da je neophodno da se protiv terorizma bori odlučno i zajednički. Još jednom izražavam ogromnu zahvalnost svim našim prijateljima u Srbiji. Dirnuti smo vašom iskrenom solidarnošću koja nam pomaže da gledamo u budućnost sa nadom, zaključio je Čepurin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari