Zahvalnost Kini na saradnji 1

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas Samitu premijera država članica Mehanizma Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope 16+1, i tom prilikom izjavio da Srbija podržava odrednice samita u Rigi izrazivši zahvalnost kineskim prijateljima na dosadašnjoj saradnji, saopšteno je večeras iz Vlade Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija do sada uglavnom sve projekte sa Kinom sprovela u delo i da su iskustva u toj saradnji bila odlična.

„Saradnja u oblasti infrastrukture, poslovna saradnja i veće prisustvo kineskih investitora u Srbiji rezultat su naše saradnje. Veoma smo zadovoljni ulogom kineske strane u poslovanju Železare Smederevo“, zaključio je Vučić.

Posle samita, predsednik Vlade Srbije prisustvovaće potpisivanju zvaničnih dokumenata i sporazuma između Vlade Republike Srbije i NR Kine o uzajamnom ukidanju viza, kao i potpisivanju komercijalnog ugovora o modernizaciji i rekonstrukciji mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Srbije (deonica Beograd centar-Stara Pazova) i memoranduma sa Eksim bankom o finasiranju pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari