Zaposleni uplašeni, Mitrović provocira demonstrante 1Foto: Fonet TV

Da li je Željko Mitrović zaista uplašen dolaskom demonstranata ispred Pinka ili je to samo predstava za inostranu javnost, možemo samo da naslutimo jer odgovor od njega nismo uspeli da dobijemo.

Dok međunarodnim institucijama i EU piše pisma u kojima traži zaštitu zbog najave protestanata da će u subotu doći pred zgradu ružičaste televizije, istovremeno tvituje vređajući predstavnike opozicije i pozivajući ih da dođu, gde će ih on lično i sa zadovoljstvom dočekati „sa cisternom govana“.

Novinarka Pinka Gordana Uzelac ne oseća se nimalo prijatno zbog najavljenih protesta.

– Kao neko ko je na svojoj koži osetio šta znači „blizak susret“ sa opozicijom koju vodi Boško Obradović, uopšte se ne osećam prijatno. Ne znam šta posle testere na RTS-u možemo mi na Pinku da očekujemo?! Zašto neko misli da će nas pretnjama i nasiljem naterati da izveštavamo kako oni žele – kaže Uzelac za Danas, pitajući se šta bi se u Americi desilo kad bi neko krenuo na TV Foks.

Zabrinutost je izrazio i Goran Gmitrić, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Pinka, koji je tražio zaštitu televizije Pink i njenih novinara od međunarodnih, nevladinih organizacija, medijskih asocijacija i EU, pismom upućenim na više od 130 adresa, povodom „najave opozicionog Saveza za Srbiju da će u subotu, 6. aprila upasti u prostorije te televizije“.

Protest „Jedan od pet miliona“ koji je održan prošle subote u Beogradu, završen je najavom da će sledeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink. Nijedan od opozicionih lidera nije javno poručio da će upasti u prostorije te televizije.

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović očigledno nije zabrinut zbog dolaska građana ispred ružičaste televizije, jer preko svog Tviter naloga provocira opozicione lidere i poziva ih da dođu do Pinka. „Ona preplašena pi*kica od Đilasa, nema mu*a da sam dođe, već potura ovu seosku gluperdu i siledžijsku devojčicu od Boška Obradovića da maltretira žene u Gradskoj skupštini! Brate, samo bez nervoze i dođite pred Pink, DJ Žeks vas čeka“, poručio je juče Mitrović, prethodno napisavši da je za demonstrante spremio cisterne sa govnima.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić, kao i delegacija EU u Srbiji, nisu juče odgovorili na pitanje Danasa da li će EU reagovati na pismo koje je Pink uputio na njihove adrese, tražeći zaštitu od demonstranata. Takođe smo ostali uskraćeni i za odgovor na pitanje da li je to pismo odgovor na ono koje je direktor N1 poslao na te iste adrese, tražeći međunarodnu zaštitu od pretnji koje svakodnevno dobijaju novinari te televizije u Srbiji.

Radomirović: Zašto Mitrović nije pisao UNS-u?

Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije, ističe za Danas da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom određenog medija, ali da to pravo ne podrazumeva i ugrožavanje bezbednosti novinara. Govoreći o pismu koje je vlasnik Pinka Željko Mitrović poslao na sto trideset adresa opisujući pritisak pod kojim se ta medijska kuća nalazi, Radomirović naglašava da mu je krivo što isto pismo nije poslato i UNS-u.

– Pravo je zaposlenih u televiziji Pink i njegovog vlasnika da, ukoliko se osećaju ugroženo, zatraže zaštitu. Voleo bih da su to pismo poslali i UNS-u, kao najvećem novinarskom udruženju u zemlji, kako bismo saznali njihovo viđenje celokupne situacije, ali i to da li smatraju da je njihovo izveštavanje u skladu sa Kodeksom novinara Srbije, kaže Radomirović.

Sarapa: Oprez sa siledžijama

– Postavljate mi pitanje kao da bih trebalo nečega da se plašim. Realno, sa neartikulisanim siledžijama čovek mora uvek biti oprezan i pogotovo ako im okrene leđa. Sve može i normalno da se iskaže kao stav, ali to oni nisu u stanju, rekao je za Danas Predrag Sarapa, voditelj Pinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari