Završena rasprava o zdravstvenim zakonima, sutra glasanje 1Skupština Srbije Foto: Bojan Cvejić

Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na predložene zakone iz oblasti zdravstva, a sednicu su osim polemike o situaciji u zdravstvu obeležile i optužbe poslanika vladajuće većine o raznim malverzacijama na račun opozicionih lidera.

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj ukazao je da oni koji su sada opozicija nisu na vlasti već sedam godina i da, ako postoje dokazi protiv njih, treba da budu procesuirani.

„Ako je neko stanje bilo katastrofalno, ne može da bude izgovor što je sada stanje loše. Ne možete reći da je bivša vlast kriva što nam sad odlaze lekari i studenti. Vi ste izabrani, vi ste na vlasti, ne treba da vas zanima šta je bilo pre nego šta ćete vi da uradite“, rekao je Šešelj.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Veroljub Arsić optužio je opoziciju da je dok je bila na vlasti pljačkala narod i da sada hoće da se vrate na vlast da rade isto.

„To što se dešavalo u Srbiji od 2000. do 2012. godine bila je jedna potpuna devastacija države, njene privrede, njenog penzionog i zdravstvenog sistema. I sada ta gospoda se nadaju da će, zato što je neko možda zaboravio kakvi su bili na vlasti, da ih ponovo glasa. Grdno su se prevarili, građani dobro znaju kakvi su bili na vlasti i (Vuk) Jeremić i (Dragan) Đilas i (Boris) Tadić“, kazao je Arsić.

Radikali su mu dobacivali zašto ih onda ne procesuiraju, a Arsić im je odgovorio: „Zato što su donosili zakone koji su njima značili amnestiju za sve zločine koje su pravili prema građanima“.

„Kada je Arsić pričao o ovima iz bivše vlasti, ja pomislila u momentu da se vratio u SRS. Priča čovek, pa se prisetim – ne, on je ukrao mandate (radikala) pa je otišao“, rekla je poslanica SRS Vjerica Radeta i dodala da je Arsić u pravu bio sve što je rekao za bivšu vlast, te ga upitala zašto te ljude ne hapse.

S obzirom da je govor Arsića bio oštar i glasan, ona je kazala da je shvatila da je Arsić dok je govorio „vikao „na ministra policije Nebojšu Stefanovića jer ne radi svoj posao.

„Ne sme baš direktno, pa onda ovako. Dobro je uradio Arsić, treba i Nebojša Stefanović i ostali organi da se malo late svoga posla“, rekla je Radeta.

Po završetku prasprave o amandmanima na sve zakone, za sutra u 10 časova je zakazano glasanje.

Ni ovoj sednici nisu prisustvovali poslanici dela opozicije, a danas nisu držali ni konferencije za novinare u skupštinskom holu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari