Zdravko Ponoš: Sigurno će biti drugog kruga 1Foto: www.wikipedia.org

Sasvim je izvesno da Aleksandar Vučić ne može da dobije u prvom krugu i da Vuk Jeremić ulazi u drugi krug, izjavio je Blicu šef Jeremićeve kampanje Zdravko Ponoš

On smatra da je za to jedini preduslov da nema većih nepravilnosti tokom izbornog procesa, kakvih je bilo na parlmentarnim izborima.

Prigovarajući zbog nedovoljog prisustva Jeremića u tradicionalnim medijima, Ponoš je napomenuo da Srbija nije samo krug dvojke i konstatovao da mnoge televizije, koje se diče „nacionalnom frekvencijom ili titulom javnog servisa,
ponizno služe jednom čoveku“.

– Na televiziji koju svi prisilno plaćamo, a retko gledamo, ilustrovao je Ponoš, „imamo privatne političke rijalitije koji bi trebalo da se emituju isključivo u noćnim satima i uz napomenu da izazivaju gastritis“.

Osvrćući se na kampanju, Ponoš je ocenio da se Srbija umorila od lažnih obećanja, dok je „vlast utoplila narod u beznađe, manipulišući strahom i milostinjom“.

Upitan zašto bi neko trebalo da glasa za Jeremića, on je odgovorio da „jedino Vuk ima snage da obuzda Vučićevo bahaćenje nad Srbijom“ .

– Nikada više ne smemo dozvoliti da neko ko je na konkursu, odnosno izborima, od naroda dobio posao da na određeno vreme vrši vlast, to zloupotrebi kao da mu je država lično vlasništvo, a narod sluga, objasnio je Ponoš.

– Ali, pobeda na predsedničkim izborima je samo početak ozbiljnog posla. Taj posao bi trebalo poveriti onome ko zna kako se on radi, a da se ne penje narodu na glavu, naglasio je Ponoš i zaključio da je „Vuk taj čovek“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari