Zelenović: Godinu obeležili protesti, jasno je da nismo slobodna zemlja 1Foto: Medija centar

U osvrtu na 2019. godinu, Zelenović je istakao da su godinu obeležili slobodumni građani na ulicama kao i potpisan Sporazum sa narodom „kojim se celokupna opozicija obavezala da neće učestvovati u Vučićevoj izbornoj farsi i da će se boriti i na kraju izboriti za fer izborne uslove“.

On je dodao da je „sada i Evropi i celom svetu jasno da u Srbiji postoji problem, da smo neslobodna zemlja i da smo odlučni u nameri da sva prava opozicija stane uz građane koji traže ne samo bojkot izbora već i bojkot opšteg ludila koje je vlast proizvela“, saopštila je stranka Zajedno za Srbiju.

U saopštenju je navedeno da je kraj godine dočekan „uz nebrojene afere vlasti od kojih su najšokantnije nelegalna trgovina oružjem i proizvodnja marihuane.“

„Uspeli smo da promenimo atmosferu u društvu, stvorili su se uslovi da Beogradski univerzitet oduzimanjem lažne doktorske titule Siniši Malom pokaže da je moguće da zaštiti svoju autonomiju i kredibiltiet, stvorila se atmosfera u kojoj je uzbunjivač Aleksandar Obradović progovorio o lopovluku vlasti u Кrušiku, a sve to je bilo nezamislivo pre samo godinu dana“, istakao je Zelenović.

On je dodao da „Srbija voljom režima ulazi u sve dublju političku krizu koja će eskalirati ukoliko vlast ne odustane od održavanja neslobodnih izbora, a bojkotom takvih izbora od strane opozicije, Vučić će izgubiti legitimitet“.

„Naglašavam da bojkot nije cilj, već sredstvo da dođemo do slobodnih i poštenih izbora“ rekao je Zelenović i dodao da će se, kao i svaki totalitarni režim, i ovaj urušiti pod naletom želje za slobodom ogromne većine građana Srbije“.