Zelenović: HDZ i SNS su lice i naličje iste politike 1Foto: Beta/Dragan Gojić/MO

Predsednik Zajedno za Srbiju i predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da su napadi na Srbe u Hrvatskoj i oštra retorika u Beogradu znak približavanja izbora u jednoj i drugoj zemlji.

„Nedavni napadi na Srbe u Hrvatskoj koji su mirno gledali fudbalsku utakmicu, kao i maltretiranje nevinih povratnika sa jedne strane, a sa druge strane tobožnja zabrinutost režima u Beogradu i oštra retorika, samo su znak da se dva režima u Srbiji i Hrvatskoj spremaju za izbornu kampanju“, naveo je Zelenović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, Srbi u Hrvatskoj, početkom devedesetih godina prošlog vela i tokom „Oluje“ i danas, mete su ekstremista u Hrvatskoj sa jedne strane, a sa druge strane taoci su, ranije Slobodana Miloševića, a danas manipulantske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića „sračunate isključivo na prikupljanje glasova i očuvanje autoritarne vlasti“.

„HDZ i nekada Milošević i radikali, a danas Vučić su lice i naličje jedne iste politike koja radi na principu spojenih sudova i ne donosi dobro nikome sem vlastodršcima. Pred svake izbore inteziviraju se napadi i provokacije nad Srbima u Hrvatskoj koji su dvostruke žrtve – i režima u Beogradu i režima u Zagrebu“, rekao je Zelenović.

On je kazao da „kao što su se nekada dogovarali Milošević i (Franjo) Tuđman, danas se dogovara Vučić sa svojim naličjem u Zagrebu, a žrtve su uvek bili Srbi u Hrvatskoj“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari