Zelenović: Obradović junak današnje pogažene Srbije 1Foto: Twitter/ Zelenovic

Predsednik Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović ocenio je danas na skupu „Sloboda za Aleksandra Obradovića“ u Valjevu da je uzbunjivač iz „Krušika“ „junak današnje pogažene Srbije“ i naglasio kako je „velika sramota za državu Srbiju“ to što je preživeo, pozivajući građane da budu uz Obradovića.

„Velika je sramota za državu Srbiju što je Aleksandar Obradović, posle svega što je preživeo pre neki dan, praktično izbačen sa posla i što je njegova porodica pored nezabeleženog terora režima, sada izložena i ugrozavanju najosnovnije egzistencije“, poručio je Zelenović.

On je poručio da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutršnjih poslova Nebojša Stefanović morali drugačije da reaguju.

„Umesto da su predsednik Vučić i ministar policije Stefanović pozvali na razgovor uzbunjivača Aleksandra Obradovica i pred kamerama državne televizije mu se javno zahvalili što je štitio interese države u ‘Krušiku’ i time podržali sve građane da prijavljuju slučajeve korupcije i potkradanja države, oni su ga uhapsili na najbrutalniji način, kao da je međunarodni terorista“, ocenio je Zelenović.

U saopštenju ZZS se navodi i Zelenovićeva ocena kako je „cilj da se utera strah u kosti svim građanima, da ćute i trpe sve zloupotrebe vezane za državni novac“.

„Moja poruka Aleksandru Obradoviću je da izdrži, ničija nije gorela do zore, a milioni slobodnih ljudi u Srbiji su sa njim, uz njega, i dive se njegovoj hrabrosti“, poručio je Zelenović i naglasio da je Obradović „heroj naših dana, junak Srbije u kojoj niko više ne želi da živi“.

„Ko bi želeo da živi u zemlji u kojoj su patriote u zatvoru, a kriminalci na slobodi? Države u kojoj kukavice nose lažne uniforme, a rodoljubi rade na određeno, otac jednog ministra trguje oružjem, dok drugi plagira doktorat?“, pitao je Zelenović.

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca je pozvao na sloidarnost sa uzbunjivačem iz „Krušika“ i poručio: „Oslobodimo Alekdandra Obradovića, svi – zajedno!“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari