Zelenović odgovorio Glišiću: Jedva čekam da se ponove izbori koje su naprednjaci pokrali 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je, reagujući na izjavu predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darka Glišića, da jedva čeka da se ponove izbori koje su, kako je naveo, „naprednjaci u Šapcu pokrali“.

„To znači da smo pobedili zarazu u našem gradu, a to je najvažnija stvar. Tome sam potpuno posvećen. Gradska vlast u Šapcu radi u skladu sa Ustavom i zakonom. Kada se završe izbori biće konstituisan novi parlament“, rekao je Zelenović za Nova.rs.

On je rekao da je današnja Glišićeva izjava „jedna od nebrojenih manipulacija i laži koje naprednjaci iznose“.

„Borba protiv laži je taman toliko teška kao i borba protiv zaraze. Ali pobedićemo i jedno i drugo. Vučić je rekao da smo izmislili zarazu u Šapcu, da bismo kao bajagi odložili ponavljanje izbora. Sram ga bilo! Onda naprednjaci horski poslednjih nedelja obmanjuju javnost tvrdeći da je vanrednu situaciju trebalo da uvedemo ranije. Svakoga dana ispisuju istoriju beščašća u ovoj zemlji“, naveo je Zelenović.

On dodaje da su zarazu razbuktali izbori, kao i da je Vučić „žrtvovao živote i zdravlje ljudi da bi isterao svoj politički plan“.

Upravni sud u Novom Sadu delimično je usvojio žalbu Gradskog odbora SNS u Šapcu na odluku Gradske izborne komisije o ponavljanju lokalnih izbora, te će oni, umesto na svih 100, biti ponovljeni na 27 biračkih mesta.

Gradska izborna komisija u Šapcu donela je odluku da se ponovni lokalnih izbora na 27 biračkih mesta održe u roku od sedam dana od dana od ukidanja vanredne situacije u ovom gradu.

Glišić je, u intervjuu za današnje izdanje Politike, zapretio uvođenjem prinudne uprave u Šapcu.

„Ukoliko budu odbijali da ponove izbore na ovih 27 (biračkih) mesta, ne isključujem mogućnost prinudne uprave. Malim diktatorima iz Šapca neće biti dozvoljeno da se igraju narodnom voljom“, rekao je Glišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari