Zelenović: Štetan nedostatak političke kulture 1Foto: Jugoslav Radojevic

Više od takvog gesta zabolela me je neistina izneta u prvoj rečenici predsednika Aleksandra Vučića kada je rekao radnicima nove fabrike da ne trebaju biti u zabludi i da je on doveo tu investiciju u Šabac.

Da je bilo do njega Jazaki nikada ne bi došao u naš grad, kaže za Danas gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ponovivši da ne želi previše da komentariše taj čin jer mu je sve to mučno.

Flagrantan politički marketing republičke vlasti u vidu organizovanog dolaska 20 autobusa sa članovima SNS je, kako kaže, potpuno poremetio protokol koji je utvrđen dva meseca pre otvaranja fabrike od strane japanskih investitora. Ostaje nejasno da li je ideja o dočeku potekla od njega lično ili nekoga iz njegovog kabineta, ili pak od čelnika loklanih naprednjaka koji su želeli da povedu u trci ulagivanja Aleksandru Vučiću i nasilnog stvaranja kulta vođe.

– Mi imamo posla sa ozbiljnim ljudima koji su pozvali predstavnike grada i države na svoje svečano otvaranje. Tamo smo svi mi bili gosti. Ako vi svojim bahatim ponašanjem poremetite protokol jednoj tako velikoj firmi onda time stvarate lošu sliku o nama. Organizatori otvaranja nisu planirali nikakve „spontano“ okupljene građane, a oni su dovezli ljude iz Koceljeve i Vladimiraca da dočekaju predsednika. Predstavnici SNS u Šapcu su se plašili da ćemo i mi slično uraditi pa da ne daj bože neko zviždi predsedniku. To je sve deo marketinga i kampanje koja se neprestano sprovodi po Srbiji – ocenjuje gradonačelnik Šapca.

Zelenović takođe smatra da bi novac namenjen lokalnim samoupravama za dolazak stranih investitora morao da bude raspoređivan po nekakvim kriterijuma i u skladu sa zakonom, a ne na osnovu dobre volje predsednika ili bilo koga drugog iz SNS. Na pitanje da li je ovakav gest predsednika mogao negativno da utiče na predstavnike japanske kompanije, Zelenović odgovara da je ova japanska kompanija dobro znala političke prilike u Srbiji, da se lokalna samouprava u ovom gradu pokazala kao sposobna jer je od ideje za fabriku do upotrebne dozvole prošlo sedam meseci, a da takav nastup predsednika i politička poslušnost koja se stavlja među glavne prioritete govori o nama samima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari