Foto: Beta/Dragan Gojić/MO

„Svaka autokratija, pa tako i Vučićeva zasniva se na sili i na pretnji. Svaka sila izaziva otpor i taj sukob je neizbežan. Da je Vučić svestan šta se danas dešava u Srbiji, poučen iskustvima neslavnih završetaka svih autokrata, ne bi se tako ponašao pre svega zbog sebe, jer je odavno jasno da ga sudbina Srbije ne zanima“, naglasio je Zelenović, saopštio je ZSS.

On je kazao da se opozicija danas, boreći se za demoktarske izbore i normalnu zemlju, ne bori za poslaničke mandate, već za sudbinu čitave generacije koju je Vučićev režim upropastio.

Zelenović je dodao da će se Vučić sa svojom greškom vrlo brzo suočiti i ocenio da su njegov govor mržnje, uvrede, korupcija, razaranje institucija i beskrajno samohvalisanje zagadili javni život toliko da on misli da više niko ne razlikuje laž od istine, dobro od zla, usleh od neuspeha.

„Vučić je umislio da će nezapamćenom kontrolom medija i zloupotrebom javnih resursa potpuno anestezirati javno mnjenje i ljudima toliko ogaditi politiku da će beskrajno dugo moći samovoljno da vlada“, istakao je Zelenović.

Zaključio je da će narednih meseci Vučić „shvatiti da slobodu i demokratiju želi većina gradjana i da je nemoguće usred Evrope napraviti kazamat neograničene lične vlasti“.

Povezani tekstovi