Zelenović: Vučićeve lažne suze zbog događaja u Crnoj Gori, a kumovao im zajedno s Đukanovićem 1Nebojša Zelenović Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

„Svima je jasno da je zakon o takozvanim verskim slobodama u Crnoj Gori usvojen uz podršku režima iz Beograda. Dakle, Vučić se saglasio sa otimanjem imovine Srpske pravoslavne crkve. Tek nakon usvajanja ovog anticivilizacijskog zakona Vučić je počeo da lije lažne krokodilske suze u pokušaju da od javnosti sakrije da je sve urađeno u očiglednom dogovoru sa Đukanovićem“, naglasio je Zelenović.

On je ocenio u pisanoj izjavi da su Aleksandar Vučić i Milo Đukanović „lice i naličje jedne politike iza koje stoji samo jedan cilj: nekontrolisana lična vlast“.

Zelenović je pozvao sve aktere na mir i uzdržanost, a vlast u Crnoj Gori da sporni zakon neodložno stavi van snage i sva otvorena pitanja reši u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

„Predsednika Srbije pozivam da prekine sa medijskim piromanskim igrama koje mogu izazvati nesagledive posledice. Nadam se da će mu lekcija koju su mu održali SPC i narod u Crnoj Gori biti dovoljna. Njegovo prisustvo nije poželjno“, zaključio je Zelenović.