Foto: Medija centar Beograd

Veselinović je odustao zato što je izborni proces za kandidate radničke levice postao nemoguća misija, saopštila je danas „Sloga“.

Odluka je doneta posle konsultacija sa najbližim saradnicima i sagledavanja realnog stanja, nakon čega je zaključeno da zbog izbornog zakona koji je kreiran po modelu krupnog kapitala, tajkuna i velikih stranaka, predstavnicima radnika i autentične levice je onemogućeno da imaju svog kandidata.

To je veoma jako izraženo i vidljivo u činjenici što se zarad pobede jednog čoveka u prvom krugu, od strane vlasti svim ostalim kandidatima nameću kratki rokovi za podnošenje kandidature i notari za overu potpisa koje je gotovo nemoguće pronaći u njihovim kancelarijama.

Ipak, kao odgovorni ljudi koji prepoznaju vreme i trenutak po celokupno radnišvo Srbije, u narednim danima donećemo odluku i obavestiti javnost hoćemo li članstvo, radnike i simpatizere pozvati na bojkot unapred režiranih izbora ili dati podršku nekom od kandidata koji bi prihvatio osnovna načela i najvažnije ciljeve iz programa sa kojim smo u proteklih šest meseci istupali, a tiču se isključivo trenutnih i budućih prava radnika.

Grupa građana „Radnik nije rob!“ i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u narednom periodu nastaviće svoju borbu za prava radnika i pristojne zarade od koje može u Srbiji da se živi, a ne kao danas u većini slučajeva preživljava, navedeno je u saopštenju „Sloge“.