Žene u crnom osudile Šešeljeve pretnje novinarki lista Danas 1Foto: N1

Žene u crnom osudile su danas pretnje i uvrede koje je na račun novinarke lista Danas Snežane Čongradin izrekao lider Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelj u Skupštini Srbije i ocenila da su takve izjave direktna posledica „atmosfere linča i nasilja koju kreira vlast Aleksandra Vučića, kao i opšte kampanje negiranja genocida i zločina u medijima pod kontrolom vlasti“.

„U ovoj kampanji učestvuju svi nivoi vlasti, od premijerke Ane Brnabić koja negira genocid i ne priznaje presude nadležnih sudova, do poslanika vladajuće partije koji otvoreno slavi genocid u Srebrenici. Podsećamo da državni organi nisu reagovali na brojna kršenja zakona od strane ratnog zločinca Vojislava Šešelja, te je očigledno da on od strane vlasti ima dozvolu da preti, vređa i napada neistomišljenike“, navodi se u saopštenju.

Ta nevladina organizacija je osudila i odusustvo reakcije predsedništva Skupštine koje je dozvolilo da se sa skupštinske govornice iznose pretnje.

Šešelj je danas u skupštinskoj raspravi naveo da bi novinarku Danasa Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid.

On je pogrdno nazivao i vredjao Čongradin jer je u današnjem broju dnevnog lista u kome radi objavila reportažu iz Potočara u kojoj je, između ostalog, navela da je novinarka „u državi koja je počinila genocid i koja ni dan danas ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa“.

„Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Srbiji nema slobode štampa. A ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozicionog lidera“, rekao je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari