Žene u crnom: SNS onemogućava delovanje opozicije pa čak i privid pluralizma 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Nevladina organizacija Žene u crnom ocenila je danas da vladajuća Srpska napredna stranka ograničava delovanje opozicije i onemogućava čak i privid demokratskog pluralizma u zemlji, gušeći slobodne i nezavisne medije i sve kritičke glasove u društvu.

„Koristeći vanredno stanje režim je nastavio da sprovodi političku represiju nad svim neistomišljenicima, koji su postali mete za odstrel. Odmah po ukidanju vanrednog stanja, vlast je raspisala izbore, istovremeno urušavajući demokratske institucije i ozbiljno dovodeći u pitanje politička prava i građanske slobode“, navodi se u saopštenju.

Žene u crnom ocenile su da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje „uporno zloupotrebljava svoju funkciju“ ne praveći razliku između partijskih i državnih aktivnosti i samovoljno odlučujući o svim politički relevatnim pitanjima koji se tiču života i rada građana Srbije.

Oni su ocenila da vlasti moraju da prestanu sa zastrašivanem i nasiljem nad neistomišljenicima, sa korišćenjem parapolicijskih i paravojnih formacija, da prestanu da dele građane i da na nezadovoljstvo odgovaraju mržnjom, kao i da počnu da sankcionišu ljude koji svako veče pale baklje po krovovima stambenih zgrada i tako zastršuju ljude, na poziv vladajuće stranke i u vreme policijskog časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari