Živković: Vučić je na putu da postane sultan 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Nova stranka će odluku o izlasku na izbore doneti u roku od 24 časa od trenutka kada oni budu raspisani. Trenutno raspoloženje u stranci je takvo da je 95 odsto članstva „za borbu“.

Slažemo se da je stanje u Srbiji neodrživo, da su mediji pod blokadom, da je pravosuđe takvo kakvo jeste ali ne razumemo šta se postiže bojkotom. Možda će mi neko objasniti šta se dešava dan ili sedam dana posle bojkota, rekao je Zoran Živković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, napominjući da je Demokratska stranka naporavila jednu od najvećih grešaka bojkotom izbora 1997. godine .

On je podsetio da su svetski moćnici Madlen Olbrajt, Gerhard Šreder, Žak Širak ubeđivali 2 000. godine opoziciju da bojkotuje izbore, ali da ih ona nije poislušala .

„Rekli su nam da će nas Milošević pokrasti a mi smo pobedili“, objasnio je Živković.

Komentarišući odluku PSG da ne učestvuje na predstojećim izborima, lider Nove stranke je rekao da je to njihovo pravo, „kao i svih drugih da li treba ili ne treba učestvovati na izborima“.

Bez namere da se meša u untrašnje stvari Saveza za Srbiju , lider Nove stranke , rekao je da su uvrede Boška Obradovića na račun Dragoljuba Mićunovića akt primitivnog nevaspitanja i da se tako nešto ne radi „ni u školi, ni na fakultetu, ni u parlamentu, ni u Užicu, ni u Čačku, ni u Beogradu“. „Ta izjava je apsolutno neprihvatljiva. To su stare DB-ovske optužbe koje su 100 puta ponovljene. Njih je svojevremeno demantovao i tada vladika Irinijej ,a današnji patrijarh. To reći čoveku koji danas ima 89 godina i koji je dokazao svoju opredeljenost, koji ima na šta da bude ponosan., je krajnje besmislenoi „, rekao je Živković.

Komentarišući izjavu državnog sekretara Ministarstva pravde Radomira Ilića o neophodnosti promene Ustava po kojoj bi predsednik države postavljao sudije i tužioce, lider Nove stranke ocenio je da smo na dobrom poutu da Vučić postane sultan i da u Srbiji počne da se dešava nešto kao u Rusiji gde je Medvedev otišao da bi Putin i formalno dobio sva prava.

„Vučić već postavlja policajce a sada predlažu da postavlja i sudije i tužioce. Bili smo svedoci i da je zvao selektore da im kaže ko treba da igra za reprezentaciju Srbije. Sve su to obeležja jednog sultana a znamo za njegovo prijateljstvo sa Erdoganom“, kazao je lider Nove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari