Živković: Ministarka tvrdi da nema pomeranja brda u Grdelici 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

“ Od ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović dobio sam odgovore  na dva postavljena pitanja, koja se odnose na pruguBeograd-Budimpešta i putni Koridor 10.  

U odgovoru ministarke Mihajlović  stoji da će  pruga Beograd – Budimpešta biti završena najranije za tri godine, iako je prvobitno Aleksandar Vučić najavio da će radovi biti okončani do kraja 2018. godine”, naveo je  na konferenciji za novinare Zoran Živković, predsednik Nove stranke i samostalni poslanik .

U odgovoru iz resornog ministarstva navedeno je da postoje tri deonice gradnje pruge, a za jednu je početkom juna prošle godine izvođač „uveden u posao“ i rok za završetak je 36 meseci, dok će na drugoj radovi biti završeni do kraja 2021. godine.

Na treću deonicu izvođači će biti uvedeni u radove krajem sledeće godine i oni će trajati 34 meseca.

„To sve govori o nesposobnosti, korumpiranosti i neiskrenosti vlasti koja nas vodi“, rekao je Živković komentarišući pomeranje planiranih rokova za izgradnju brze pruge do granice sa Mađarskom. On je kazao i da je od ministarke dobio odgovor i da „projektom nije predviđeno uklanjanje brada“ u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10.

“Moje pitanje je zašto je predsednik države hteo da ukloni brdo, pomeri ga, ako to nije predviđeno, napomenuo je  Živković, upozoravajući da je sad kraj marta, a da niko iz Vlade ne govori koliki je rast bruto domaćeg proizvoda, jer se najavljivalo da se očekuje 3,5-4,5 odsto, a iz Fiskalnog saveta kažu da neće biti veći od 1,5 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari