Živković: Napravljen je mali korak, ali problemi nisu rešeni 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas, u pauzi razgovora vlasti i dela opozicije u Narodnoj skupštini, da je napravljen mali korak napred ali da se nije desilo „ništa revolucionarno“ i da problemi nisu rešeni.

Živković je novinarima rekao da sastanci nisu gubljenje vremena, dodajući da ne očekuje čuda jer „ko ih očekuje treba da se bavi nekom drugom aktivnošću, a ne politikom“.

„Međutim, danas i juče ovi iz Srpske napredne stranke ponašali su se kao male mace, što znači da su svesni toga da kada dođe neki nadzornik iz Brisela, a ovog puta dolaze i sa drugih mesta, onda moraju da se ponašaju bar malo bolje“, rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, videće se da li će taj napredak da se pretoči u formalne odluke, kako bi se stvorili bolji uslovi za izbore na proleće.

On je rekao da će posrednik Evropskog parlamenta sa saradnicima dati predlog zaključaka i mere za njihovo sprovođenje.

Živković je na sastanku, kako je naveo, objasnio da postoji puno problema u finansiranju političkih aktivnosti i da vladajuća stranka krši zakone i sprovodi razne zloupotrebe.

On je predložio, što je i ranije činio u skupštini, da se ukine komercijalno reklamiranje na televizijama u kampanji, jer se troši ogroman novac koji bi mogao da se upotrebi za lečenje dece koja danas ne mogu da se leče u Srbiji.

„Umesto toga, sprovodili bi se tv dueli“, rekao je Živković.

U toku je pauza u dijalogu kako bi neki od poslanika mogli da glasaju u zgradi Doma Narodne skupštine, gde je zakazan dan za glasanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari