Živković: Nova stranka će se na Starom gradu i Vračaru boriti za put Srbije ka demokratskom društvu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da ta stranka nakon lokalnih izbora ima svoje odbornike u beogradskim opštinama Stari grad i Vračar, i da će učešće te stranke na izborima i rad njenih odbornika imati smisla „jer to nije nikakvo davanje legitimiteta bilo kome, već još jedan način borbe sa ostvarivanje onoga što je put Srbije ka modernom demokratskom društvu“.

Živković je na konferenciji za novinare u prostorijama Nove stranke rekao da je posebno važno što ta stranka ima odbornike u ove dve gradske opštine koje imaju tradiciju „prvoboraca za demokratizaciju“.

„Siguran sam da su dobar izbor građana i da će svojim radom u naredne četiri godine pokazati da su građani dobro birali kada su njih birali“, kazao je Živković.

On je dodao da Nova stranka time potvrđuje da spada u opozicione stranke „koje žele da rade a ne odmaraju“ jer je to „put da se otera režim Aleksandra Vučića“.

Odbornik Nove stranke u gradskoj opštini Stari grad Ljuba Tadić je rekao da će odbornicima te opštine ali i drugih gradskih opština predložiti da počnu temeljni razgovori o vraćanju nadležnosti gradskih opština u Beogradu, „koje sada nemaju praktično nikakve nadležnosti i predstavljaju samo veće mesne zajednice“.

Tadić je rekao da „neće biti uz one koji ruše Kalemegdan“, da će većini predložiti da cela opština postane „jedinstveni kulturni centar“, kao i da će odbornici Nove stranke svojim radom ukazivati na problem buke i zagađenja u toj opštini.

Kandidat za odbornika opštine Vračar iz Nove stranke Konstantin Milovanović, koji će biti zamenik šefa ove odborničke grupe, je rekao da na Vračaru živi petocifren broj mladih ljudi koji nisu nikako aktivirani u društvenom i političkom životu te opštine, što je ocenio kao „nedopustivo“.

„Božidarac je naša kulturna ustanova samo formalno. Postoji Sportski centar koji je dat prošle godine (na upravljanje) gradu. Sigurnije im je bilo da pripada gradu a ne Vračaru gde su mogli i da izgube izbore da opozicija nije bojkotovala“, kazao je Milovanović.

On je rekao da će se odbornici Nove stranke na Vračaru zalagati za transparentnost rada opštine, navodeći da su u dosadašnjem radu odluke Skupštine koje sajt treba da objavljuje nakon svake sednice, objavljene samo nakon prve tri sednice, a da za narednih 20 nisu.

Milovanović je rekao i da će se odbornici Nove stranke na Vračaru boriti da građani više učestvuju u radu opštine, i tako što bi se kroz ankete izjašnjavali o tome šta bi želeli da se radi u njihovoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari