Za mene je kompliment i čast što predsednik Srbije Boris Tadić misli da sam ja trenutno najvažnija ličnost u zemlji kojom treba da se bavi.

No, nisam primetio da se na isti način predsednik bavio nekom drugom ličnošću iz našeg javnog života. Bez obzira na to, predsednik ima pravo da kaže svoj stav o svemu u državi, a nadležni organi moraju da rade svoj posao bez obzira o kome je reč – kaže za Danas Zoran Živković, bivši premijer Srbije, uz napomenu da podržava „inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića da se ispita poreklo njegove imovine, jer nema šta da krije“.

Živković smatra da nadležni organi moraju da rade svoj posao i bez inicijative sa bilo kog političkog mesta i bez navodne sugestije predsednika Srbije. „Kažem navodne, jer nisam siguran u autentičnost te Tadićeve pisane izjave, budući da je nisam pronašao na sajtu predsednika Srbije, a u novinama nije objavljen faksimil“, napominje Živković i dodaje da razloge za „političku hajku“ protiv njega treba tražiti u podatku ko je vlasnik novina koje deset dana na novinskim stupcima preispituju poreklo njegove imovine.

– Ta hajka imala je za cilj da uništi sve ono što sam do sada uradio oko vinograda i da uplaši ljude koji misle svojom glavom. Da su pažljivo čitali moje izjave davane nekoliko proteklih godina videli bi da me aktivno bavljenje politikom više ne interesuje. Međutim, kao član DS, ja mogu da kažem šta mislim i da pitam zbog čega je Skupština DS, iako je po statutu trebalo da bude održana u martu, odložena na neodređeno vreme – kaže bivši premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari