Živković: Vučić već pregovara sa Belivukovim čaušima u Vladi 1Foto: Fonet/ Marija Djokovic

Siguran sam da je Aleksandar Vučić već počeo da pregovara, direktno ili indirektno, sa Belivukovim advokatima i čaušima kojih ima svuda, pa i u Vučićevoj Vladi, jer je sve to deo bande koja je radila, ako ne pod otvorenom, onda uz prećutnu saglasnost Vučića, ističe Zoran Živković, osnivač Narodne stranke i bivši premijer Srbije komentarišući reakciju vlasti na navode iz iskaza Veljka Belivuka.

Živković je za Danas govorio o mogućim potezima vlasti i predsednika države povodom izjave Belivuka, koju je objavio Krik i u kojoj on tvrdi da mu je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić tražio usluge.

Predsednik Vučić u međuvremenu je rekao da se „nikada nije video sa Vučićem, niti komunicirao sa njim“, ali i da mu treba 48 sati da izađe sa detaljnim odgovorom na sve navode Belivuka.

Govoreći o „uslugama“ koje je Vučić tražio od Belivuka, Živković je podsetio na napade na aktiviste Nove stranke kada su pokušali da organizuju protest tokom predsedničke inauguracije Aleksandra Vučića 2017. godine, iza kojih po njegovim tvrdnjama stoji upravo Belivukova grupa.

„Kada smo pravili protest povodom Vučićeve inauguracije, u podzemnom prolazu na Terazijama pokušali su da nas spreče Belivukovi ljudi, oni su bili udruženi sa policijom i imali zajednički plan delovanja. Tada su ispred Parlamenta maltretirali novinare. Članovi porodice Vučić viđani su sa njima na tribinama. Sve se to odavno znalo i bilo je pitanje trenutka kada će taj Belivuk da skupi hrabrost da otkrije istinu, naravno iz svojih ličnih interesa, jer on nije nikakav patriota niti borac za demokratiju, već u pokušaju da se dogovori i nagodi sa vlašću, ukazuje Živković.

On ističe da, uprkos odgovoru koji stiže od „Vučićevog hora“ – sa Happy televizije, Pinka i drugih, ova afera mora biti razjašnjena i na tome treba da insistira opozicija.

„To apsolutno mora da bude razjašnjeno i među prioritetima delovanja demokratske vlasti koja može da bude uspostavljena već sledeće godine ako se većina lidera opozicije dogovori oko zajedničkog nastupa. Tada moraju da budu rešene sve afere – „helikopter“, Savamala, kao i ubistva Olivera Ivanovića i mnogih drugih, pa i ova najnovija „Belivuk“ afera, ističe Živković.

On je i na društvenoj mreži Tviter komentarisao ovaj razvoj događaja ističući da Vučiću treba vremena da „smisli istinu“.

Boris Tadić izjavio je za Danas da je još od Vučićeve inauguracije jasno da režim koristi navijačke falange kao svoje paravojne jedinice.

„Nadležni tužilac bi već danas, ako ima i mrvu profesionalnog kredibiliteta, morao da inicira saslušanje predsednika Vučića na ove okolnosti, ali u silovanoj pravnoj državi važniji je hitan reizbor Zagorke Dolovac u treći mandat. U pravnoj državi, koju ćemo zajedno povratiti – sudićemo im. Svima. Crno na belo“, izjavio je Vladimir Vuletić za Danas.

„Nema organizovanog kriminala bez saradnje sa državom. To je potvrdila i ova izjava Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičenog za više brutalnih likvidacija, koju je objavio Krik”, kaže za Danas Milan Veruović, bivši telohranitelj ubijenog premijera Zorana Đinđića.

Iskaz Belivuka je samo potvrda onoga o čemu se ranije pisalo i govorilo – da su Belivuk i njegova grupa bili integralni deo vladajućeg režima u Srbiji sa jasno definisanom ulogom da odrađuju prljave poslove za vlast, istakao je za Danas Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke komentarišući nove detalje sa saslušanja vođe navijačko-kriminalne grupe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Lepo je da se vidi odakle vetar duva i čiji je Belivuk bio izvršilac“, napisala je Vladanka Malović, šefica informativne službe Srpske napredne stranke i članica Predsedništva SNS reagujući na navode iz iskaza Veljka Belivuka, uhapšenog šefa kriminalne grupe o tome da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tražio „razne usluge“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

Novinarka KRIK-a Milica Vojinović izjavila je za N1 da iskaz osumnjičenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka ne treba uzimati zdravo za gotovo, ali da se neke stvari o kojima je govorio poklapaju sa ranijim saznanjima tog istraživačkog portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari