Zoran Antić: Bolji smo od Palminih kadrova 1 Foto: Južne vesti

Podrška koju su kao koalicioni partner na republičkom nivou predizbornoj kampanji kandidata SNS Aleksandra Vučića za predsednika Srbije dali socijalisti na lokalu jeste prvi, ali ne i ključni korak da bi se partija Ivice Dačića priključila vladajućoj koaliciji u Vranju.

Sa ovakvom odlukom saglasili su se i koordinatori SNS Dragan Stevanović i SPS Branko Ružić na zajedničkom sastanku u Vranju.

– Zasad je najvažnije da naš koalicioni partner na republičkom nivou prepozna i ulogu na lokalu pre svega na predstojećim predsedničkim izborima, kako bi zajednički kandidat ostvario i na jugu Srbije odličan rezultat, poručili su naprednjaci, priznajući da je sastanak bio „važan i za jednu i za drugu partiju u poboljšanju međusobne saradnje i u Pčinjskom okrugu“. SNS na jugu Srbije očekuju da njihov kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić, samo u Vranju, kako je Danasu rekao izvor blizak SNS, osvoji oko 30.000 glasova, što je vrlo visok izborni zadatak za koji su neophodni i glasovi članova SPS. Politička kombinatorika oko ulaska SPS u Gradsku vlast u Vranju ovde se povezuje i sa „automatskom participacijom“ naprednjaka u Surdulici, gde apsolutnu vlast imaju socijalisti i gde postoji veliki politički animozitet između članova dveju partija.

– O tome sada ne razmišljam i sada je najvažnije da Vučić osvoji ovde što više glasova, bio je kratak u svom komentaru na ovu temu funkcioner SPS iz Surdulice Novica Tončev.

Zoran Antić, predsednik GO SPS, smatra da „treba vremena da se pronađu vezivne komponente u kojima bi i SPS koja je na vlasti u ovoj opštini bila četvrt veka ponovo participirala“.

– Svesni smo činjenice da u sadašnjoj kompoziciji vladajuće strukture u Vranju mi naprednjacima, jednostavno, ne trebamo. Ostajemo privrženi izvornim principima SPS-a poštujući stavove partijske centrale, objašnjava za Danas Antić i precizira „iako im nismo potrebni, uveren sam da imamo kvalitetniju kadrovsku strukturu od Jedinstvene Srbije, koja je od početka članica vladajuće koalicije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari