Foto: Facebook/ Stranka pravde i pomirenja

Predsednik ove stranke je narodni poslanik MUamer Zukorlić, koji je rekao da će stranka „uprkos temeljnoj reorganizaciji zadržati ideju o borbi za univerzalne vrednosti i prava“.

– Osnovna temeljna vrednost naše političke borbe je pravda i naše delovanje sada nastavljamo pod novim imenom koje značajnije naglašava naš ideološki i programski kurs. Sa ove dve odrednice, pravda i pomirenje, imaćemo puni sklad ideološkog pravca i u imenu i u programu, a naše metodološko i političko delovanje biće koncipirano na temelju pomirenja kao osnovne neophodnosti za narode na Balkanu – rekao je Zukorlić novinarima nakon izbora.

Na skupštini su usvojena programska načela i izabrana 42 člana Glavnog odbora. Za generalnog sekretara izabran e Ferid Bulić. Izabrano je i pet potpredsednika. Jahja Fehratović, dosadašnji predsednik BDZS, Nenad Prokić, Samir Tandir, Misala Pramenković i Kujtim Sadriu. Izvršni odbor stranke, njegovo rukovodstvo i članovi resornih odbora biće izabrani na prvoj sledećoj sednici glavnog odbora.

Za 28. decembar zakazan je Kongres SPP na kojem će biti potvrđene sve današnje odluke. Kongres će biti održan u Novom Pazaru.

Kako je ranije najavljeno u vrhu Zukorlićeve stranke najavljuju „još iznenađenja“.