Zukorlićeve pristalice upale na zasedanje novopazarskog parlamenta 1Foto: FoNet

Više od 50 pristalica Stranke pravde i pomirenja (SPP) čiji je predsednik Muamer Zukorlić nasilno su danas ušli na zasedanje Skupštine Grada Novog Pazara i blokirali rad lokalnog parlamenta, javio je RTV Novi Pazar.

Odbornici ove stranke u Skupštini Grada Admir Muratovic i Muamer Zukorlić tako su organizovali dolazak na skupštinsko zasedanje, a gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac tvrdi da je to način na koji SPP želi da prikupi političke poene za izbore za Bošnjačko nacionalno vece (BNV).

Skupštinsko zasedanje je prekinuto nakon što su pripadnici ostalih stranka napustili sednicu kako bi izbegli sukobe, jer su inicijatori incidenta uglavnom došli naoružani, prenosi RTV Novi Pazar i tvrdi da je Zukorlić došao u skupštinsku salu s naoružanim pripadnicima ličnog obezbeđenja i u pratnji policije. „Incidenti većih razmera su izbegnuti zahvaljujuci velikom strpljenju odbornika vladajuce većine“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je najavio da ce za ovaj incident tražiti odgovornosti državnih organa Srbije.

Isti izvor prenosi da su današnja dogadanja deo niza režiranih političkih predstava Muamera Zukorlića i njegovih pomagača, koji po svaku cenu žele da protivno volji Bošnjaka Sandžaka nametnu svoje favorite na izborima za Bošnjačko nacionalno veće. Nakon što je situacija normalizovana, Skupština je nastavila rad, a predsednica Skupštine Ifeta Radončić kaže da je sednica javna, građani joj mogu prisustvovati, ali moraju to najaviti 48 sati pre održavanja, dok u ovom slučaju zahtev nije bio podnet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari