ZZS: Posle devet meseci saslušanje zbog neregularnosti izbora u Šapcu 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Stranka Zajedno za Srbiju saopštila je danas da je, devet meseci posle izbora u Šapcu, na saslušanje pozvana Sanja Pavlović zbog prijave poslanika Bobana Birmančevića za navodno falsifikovanje rezultata glasanja.

U saopštenju se podseća da je na biračkom mestu 28 utvrđeno da postoji jedan glasački listić više u glasačkoj kutiji, u odnosu na broj birača koji su izašli na glasanje i da su izbori neregularni.

Tom prilikom, svi članovi biračkog odbora su se saglasili da je jedan listić više u kutiji i da je to činjenično stanje, a ZZS tvrdi da je Birmančević odlučio da podnese lažnu krivičnu prijavu, verovatno računajući da će ga od krivičnog gonjenja spasti poslanički imunitet.

Zajedno za Srbiju će pružiti punu pravnu podršku Sanji Pavlović, koja je časno obavljala posao predsednice biračkog odbora, te se bespogovorno stavila u službu pravde, zakona i javnog interesa, čime je zadužila sve slobodoljubive Šapčane.

Podsećamo da Ustavni sud i dalje ćuti na 18 ustavnih žalbi, od kojih je prva podneta pre više od godinu dana, te da bi usvajanjem bilo koje od njih došlo do ponavljanja celokupnog izbornog procesa, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari