Čitaoci

Šta je to „namenska industrija“?

Već duže vremena pitam se šta je to u stvari – „namenska industrija“, termin, po meni sasvim nerazumljiv i neodređen, a ipak u upotrebi, verovatno samo u Srbiji, možda još uvek i u nekoj od bivših jugoslovenskih republika.

Jesmo li spremni?

Postoje datumi koje Srbi i Srbija nikako ne bi smeli da skrajnu na marginu sećanja. Dva, kalendarski veoma bliska, ali i u protoku vremena ne tako davna.

Obnoviti konak serdara Mićića

Teško je pisati o objektu koga nema na svom mestu. Na kome je počivao skoro 200 godina. Srećom, još nije kasno, da vaskrsne u svoj svojoj lepoti i krasoti.

Ograđene tribine kod Doma Omladine

Naš čitalac reporter fotografisao je tribine kod Doma Omladine, koje su sinoć bile ograđene sigurnosnom ogradom. -Ne znam zašto su uopšte pravili tribine, ako sada ne mogu da se koriste?! Inače su opasne, neko može da padne na trotoar u Makedonskoj, kaže naš čitalac Lidija Franović.

Nije sve u novcu, ceo sistem mora da se menja

Mahinacije, strah i dizanje tenzija kao sredstva vladanja SNS. Vlast, na čelu sa Predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem konstantno preko svoje propagandne mašinerije pokušava da pošalje poruku građanima i građankama Srbije da trebaju da budu zadovoljni ako nemaju ratno stanje i ako imaju redovne plate i penzije.

Drvo na vodotornju u Inđiji

Drvo na vodotornju jedna je od najvećih atrakcija Inđije. Kako je drvo dospelo na vodotoranj postoji više priča, ali se smatra da je seme donela neka ptica. Pošto je toranj sazidan od zemlje i cigle, seme je imalo dovoljno vode. Izniklo pre nekoliko decenija drvo prkosi zakonima fizike i dalje.

Šta treba da priznamo?

Rezolucija 1244 doneta je u vreme dok je postojala SR Jugoslavija.