Dijalog

Agent Sonja 3

Agent Sonja

Odavno me jedna knjiga nije ostavila bez daha, nije mi bilo dosta što sam kupio njeno elektronsko izdanje, već sam svoju karticu olakšao za dodatnih dvadesetak evra i kupio i audio izdanje, gde tekst čita sam autor.

Beograd na smogu 8

Beograd na smogu

Zvanični je podatak da je vazduh u Beogradu prezagađen, a da je prisustvo štetnih čestica u vazduhu iznad granica dozvoljenog čak tokom 156 dana godišnje.

Zamajavanje naroda 9

Zamajavanje naroda

Kad god je bilo potrebno odvući pažnju javnosti od gorućih problema koje sadašnja vlast ne ume ili neće da reši, građanima se servira već do apsurda banalizovana priča o pretnjama Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Ko jednom uzjaše foteljskog konja 10

Ko jednom uzjaše foteljskog konja

Nije više nikakva tajna – želiš li da se zaposliš, moraćeš ili da platiš ili da se politički mlatiš.

Solidarnost sa Sekom Sablić 11

Solidarnost sa Sekom Sablić

Osećam potrebu da kao građanin Republike Srbije a zbog više nego primitivnog napada poslanika Atlagića (u parlamentu), na jednu od legendi srpske glume Jelisavetu Seku Sabljić javno stanem na stranu velike srpske glumice koja je ostavila ozbiljan trag u srpskoj kulturi.

Četiri decenije satanizacije JVUO 12

Četiri decenije satanizacije JVUO

Polemišući sa mojim tekstom o partizanskim zločinima („Danas“, 18. 11. 2020), predsednik saveza antifašista Srbije Aleksandar Kraus u tekstu „Fašizam i komunizam nisu i ne mogu biti isto“ („Danas“,  25. 11. 2020) počinje sa navodom da se vrlo nerado uključuje u polemiku.

Pregrejan lonac 13

Pregrejan lonac

Dok se Donald Tramp pakuje za iseljenje iz Bele kuće, ali kako staloženi komentator izraelskog Haareca smatra, „još može da svet stavi na vatru i da troši sve šibice koje ima“, kao piroman kome bi premijer Benjamin Netanjahu – „više nego srećan“ – rado pozajmio upaljač. Zapravo Bibi – i sam „raspaljuje žar“.

Razgradnja države koja tlači građane 14

Razgradnja države koja tlači građane

Ne želim da umanjim značaj ovih protesta, jer su naterali režim da još više otkrije svoje pravo lice, ali mislim da Vučić može da ispuni sve ove zahteve odmah, ne čekajući 17. april.

Ministarske muke 15

Ministarske muke

Ministar poljoprivrede je već bio prilično nervozan kad je u njegov kabinet ušao Ministar energetike.