Dijalog

Rupa u asteroidu

Zna li neko od vas mudrijaša na kolikoj su udaljenosti od Trampa, Putina, Merkelove i Makrona, sedeli predsednici/premijeri Danske, Norveške ili Švajcarske, recimo? Čisto sumnjam.

Trbuhozborac i lutka Brnabić

Sa predsednicom Vlade Republike Srbije razgovarao je Tim Sebastijan za Radio Dojče vele (DW), u emisiji „Zona konflikta“.

Država u carstvu korupcije

Pre dvadesetak godina švedska ministarka podnela je ostavku zbog toga što je zamenila kartice, jer je onom državnom platila privatni poklon.

Tanjug se ponosi što je državotvoran

„Danas“, kao i uvek kad se bavi Tanjugom, poduhvati se ozbiljnog istraživačkog novinarstva, poput najnovije „Žvake u pepeljari“, vašeg urednika Dragoljuba, Draže, Petrovića, sa naslovom „Predsednik Vučić i predsednik Hitler“.

„Đilasov“ metro najracionalniji

„Đilasov“ metro je bio jedan od racionalnijih planova, tehnički i ekonomski prilično optimizovan, ali pod nepovoljnim uslovima francuskih partnera.

Slana bara

Delegat ništa sumnjivo nije video. Ni komesar za integritet takmičenja (!?).

Size does matter

Nije nikakav hendikep, a još je manje tragedija biti muško, a biti visok, da kažemo, 165 cm, koliko je, otprilike, bio visok i Napoleon, ali i mnogi drugi svati koji su izvršili veliki uticaj na svetsku istoriju i život.

Odokativne penzije

Od kraja prošle godine najavljuju se izmene u sistemu PIO i ukidanje Zakona o smanjenju penzija.