Dijalog

Braća

Mali je slagao sličice fudbalera.

Ljotić i ljudska ništavila

U nedavnom izdanju „Politikinog zabavnika“ objavljen je tekst pod naslovom „Ko su bili ljotićevci“.

Ljotić nije zabavan

Tekst „Ko su bili ljotićevci“ objavljen u poslednjem broju Politikinog zabavnika izazvao je opravdano gnušanje javnosti zbog afirmativnog pisanja o tom fašističkom kvislniškom pokretu za vreme Drugog svetskog rata.

Vododelnica

Sedmu subotu, a osmi put, desetine hiljada i desetine hiljada i desetine hiljada gnevnih ljudi u koloni nezadovoljstva šetaju glavnim prestoničkim ulicama.

Transparentnost je temeljac u izgradnji demokratije

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije proteklih nedelja su još jedan pokazatelj da građani žele da žive u demokratskoj državi, u kojoj su pred zakonom svi ravnopravni.

Miki, Paja i Šilja

Tokom jednog od bezbroja prošlih „građanskih protesta“ – vaistinu se više ne sećam kojih – protestantima sam blagoizvoleo „poručiti“ da ne moraju uvek slediti svetli primer Karađorđa…

Nedelja nacionalne sramote

Što bi rekao jedan moj prijatelj iz Beograda, ova nas vlast smatra crvima pa se tako i odnosi prema nama: sa prezrenjem i nipodaštavanjem.

Iz KG s ljubavlju

Kaže narod da ne može da svane dok se ne probudimo. Narod u Srbiji je počeo da se budi i to je najlepša stvar koja je mogla da nam se desi na početku ove godine.

Čeda umesto Vučića

Šta je uradila francuska vlast kada je imala Žute prsluke u rušilačkim demonstracijama na ulici – predsednik Makron je pozivao na razgovor i pregovore, a premijer Filip nudio termin i čekao njihovu delegaciju na Jelisejskim poljima.

Revizija istorije

Nakon što je Ilustrovana Politika imala svoje bravure sa naslovnim stranama i tekstovima koji targetiraju novinare, iz Politikine kuće nastavljaju da iznenađuju čitaoce „neobičnim“ potezima.