Dijalog

Biološka supstanca

Uvek je tako bilo: država za rat daje topove, gazde volove, a sirotinja sinove. Dobro, danas se umesto volova daju džipovi, ali je suština ista.

Da pomognemo Kontinental

Zvučalo je kao najbolja moguća vest. U Novom Sadu je svečano otvoren istraživačko-razvojni centar Kontinentala, jedne od najvećih svetskih kompanija u oblasti proizvodnje pneumatika.

Zaštitnik bogatih zemalja

Sa zadovoljstvom sam juče pročitao tekst gospođe Bojane Todorović u ovoj rubrici našeg lista.

Vulin se ponovo rađa

Priroda je proigrala poverenje predsednika Srbije i može ga povratiti samo udvostručenim rađanjem novih podanika, u tome će joj država Srbija pomoći, ali će je i nadzirati, kao što nas nadzire MMF, koji nama pomaže.

Ulaz tuge i sećanja

Bejah naumio da našu današnju kolumnu posvetim – nećete verovati – fenomenologiji oficirskih šapki, ali spustih se sabajle jutros u inferno podfamoznog komentatorluka…

Vulinova privatizacija države

Izvesno je da se, sve češće, susrećemo sa neodgovornošću pojedinih aktera na političkoj sceni Srbije i njihovim uticajem na ugrožavanje Ustavom i zakonima propisanih nadležnosti, prava i obaveza, kako organa javne vlasti, tako i građana.

Karikaturisti kao državni neprijatelji

Jedna od definicija karikature je da je to umetnička forma prikazivanja neke ličnosti, događanja ili predmeta, u kome se karakteristične osobine namerno toliko preuveličavaju da celina, i pored sličnosti, izaziva osećanje smešnog.

Navijači jači i od Vučića

Na nedeljnoj utakmici na prepunom Mačvinom stadionu pred početak drugog poluvremena navijači Zvezde napravili su atmosferu kao u Bejrutu za vreme građanskog rata, paljenjem baklji i dimnom zavesom.

Vatrena nemoć

Juče smo pisali o nepodnošljivosti lakoće povlačenja obarača, tako karakteristične za Srbiju (svih vremena i boja), potom je moja malenkost, nadahnuta humanizmom i renesansom…