Dijalog

Demokratska opozicija ili opozicija demokratiji 2

Demokratska opozicija ili opozicija demokratiji

Srđan Milivojević je u istom tekstu u kome je naveo da DS neguje različitost i slobodu mišljenja uspeo da ospori to pravo po onima koji ne dele njegovo Đilasovo mišljenje kuda treba da ide DS ili opozicija generalno.

Puška i testera 3

Puška i testera

Nije lako biti Vučić. Kud god se okrene, naleti na uperenu pušku. Čak i na mestima i od osoba od kojih to ne očekuje.

Krivična PRijava 8

Krivična PRijava

Slučaj „Jovanjica“, žanrovski smešten negde između krimi drame i političkog trilera, prethodnih dana dobio je svoj komični obrt.

Tanja i sekirče 9

Tanja i sekirče

Kad god mogu, i kad je ne „pomere“ slušam petkom na Radio Beogradu „Zemlju čuda“ koleginice Tanje Milekić.

Uvrežena besmislica 10

Uvrežena besmislica

Znate ovaj obrt u razgovoru: osoba A kaže tvrdnju ili načelo; osoba B ospori dajući suprotan primer; osoba A odgovori: „Izuzetak potvrđuje pravilo!“ Kraj diskusije. Osoba A likuje, uverena da ima pravo baš zato što ovaj put nema pravo.

Dan ko dan 11

Dan ko dan

Dešava mi se da, uobičajeno oko dva ili tri sata ujutro, kad kao na posao, tek da i to odradim krećem spavati, na drvenom, sklopljenom od kockica i pločica, „vječitom“ Lesnininom kalendaru, kojem je evo već trideset i kusur godina, zaboravim promijeniti datum.

Drajfus iz Krušika 13

Drajfus iz Krušika

Godina je 1898. i Pariz je ponovo u nemirima. Reč je o „aferi Drajfus“ ili prosto i jednostavno „Aferi“, za Francuze.

Preneozbiljnost 2 14

Preneozbiljnost 2

Uprkos revolucionarnoj retorici, Jovo Bakić nije revolucionar. Držim da bi to trebalo da shvati kao kompliment. Jer! Biti revolucionar podrazumeva sledeće: 1. biti spreman da ubiješ, 2. biti spreman da budeš ubijen, 3. ne prezati da, kad zatreba, ubiješ najbližeg saradnika, 4. ne prestati sa ubijanjem dok ne pobiješ sve svoje neprijatelje. (Sen Žist)

Pilot izbori 15

Pilot izbori

Kompromis na koji bi pristao Savez za Srbiju bio bi odlaganje izbora koji slede negde na proleće. Vučić smatra da bi to bilo protivustavno. Između ta dva stava postoje nijanse.