Dijalog

EPS i svete krave 2

EPS i svete krave

Koju godinu nakon izbijanja svetske finansijske krize, pre sedam, osam godina, odjednom su gubitaška javna preduzeća postala jedan od glavnih tegova za državne finansije i uzroka galopirajućeg javnog duga.

Amanet faraona 3

Amanet faraona

Skoro četrdeset vekova otkad istorija pamti snove i pokušaje da se spoje Sredozemno i Crveno more, konačno se to i dogodilo – pre tačno 150 godina.

Postali smo veći apsurdisti od Beketa i Joneska 8

Postali smo veći apsurdisti od Beketa i Joneska

Kad pročitate podatak da svaki peti penzioner u Srbiji nema para da plati struju ili grejanje pa zbog toga zimske dane provode u toplim čekaonicama domova zdravlja ili sličnih ustanova, onda morate biti apsurdista veći od tvoraca Teatra apsurda Beketa i Joneska, da biste pisali ili pričali o bilo čemu drugom, osim o životnoj stvarnosti u našem razorenom društvu.

Jezički greh Sovilja 9

Jezički greh Sovilja

Bilo koji Aleksandar Vučić, iz Car Go, iz Beograda, Vrbasa, Valjeva…. kao građanin i privatno lice, u privatnom krugu, može da se, šali, šegači, sprda, zeza…

"Zdrav čovek ima hiljadu želja..." 10

„Zdrav čovek ima hiljadu želja…“

U subotu sam se našla na medijski eksponiranom mestu – VMA na Banjici. Ne, nisam išla zbog predsednika, već drugarice koja se na VMA leči.

Neodgovornost košta 200 miliona evra 11

Neodgovornost košta 200 miliona evra

Kada privatna firma dobije da plati kaznu ili neku odštetu vlasnik dobro ispita ko je napravio propust i gleda da se takve stvari ne ponavljaju, jer niko nema para za bacanje.

Vučić želi da Vaciću pokloni jug Srbije 13

Vučić želi da Vaciću pokloni jug Srbije

U trenutku kada se Gradskom odboru Srpskog pokreta Dveri Niš onemogućuje zakazivanje aktivnosti u opštini Medijana, kada se već duže od godinu dana niškom Savezu za Srbiju odbijaju zahtevi za bilo koji javni prostor u Nišu, a medijska blokada prema Dverima biva bez presedana, tzv. „Srpska desnica“ dobija prostorije mesnih kancelarija niških opština i biva uvođena u vlast bez izbora, dobijajući pritom ogroman medijski prostor.

Svi smo pacijenti 14

Svi smo pacijenti

Poštovani g. ministre, cenjeni dr Lončare!