Dijalog

Žuta tužibaba

Verovatno ste tokom ovih deset famoznih godina zapazili da moja malenkost mnogo žešće plajpiči Politiku i RTS nego, recimo, Informer i TV Pink.

Ćelavost

Da se ne lažemo, ne postoji lek protiv ćelavosti.

Uzbunjivač

Srbija je dobila novog hrabrog „uzbunjivača“ – čoveka koji je prijavio tešku korupciju. Za njega saznalo nedeljama nakon što je uhapšen, i bolje što jeste.

Parastos žrtvama oslobodilaca Beograda

Uživajući u oktobarskom suncu na klupi u krugu Ortopedske klinike Banjica razmišljam da li je bilo ovakvo vreme krajem oktobra 1944. godine kada su iz logora Banjica, koji su Nemci raspustili početkom oktobra, da bi ga partizani preuzeli posle 15 dana i u njega počeli da dovode „narodne neprijatelje“, koje je OZNA ispitivala.

Vreme bez časti

Ako danas analiziramo aktuelnu situaciju u društvu, lako uočimo devastirajuće posledice i upitamo se kakve su to nacionalne vrednosti koje pokušavamo očuvati ili savremene globalne vrednosti koje bi bilo dobro nametnuti sredini u kojoj živimo.

Lik za spomenik

Tog 14.10.2012. proneo se glas da Tusta odlazi.

Broza niko nije predložio za orden

U dnevnim novinama ,Danas od 2. oktobra 2019. objavljen je tekst advokata Vlatka Sekulovića pod naslovom „Ćosićevska predstava u ‘četničkim’ Pranjanima“ u kojem autor ističe da je nedavno obeležavanje spasilačke operacije „Hilijard“(Halyard) „primer maštovitog, stvaralačkog, inventivnog laganja zasnovanog na poluistinama“ ( što je, po autoru, svojstveno Srbima).

Erin unuk

Da Hepi televizija čija je alfa i omega Milomir Marić smatra da joj je pod firmom „šou programa“ sve dozvoljeno odavno je poznato ali je produkcija rijalitija „Parovi“ prevazišla sama sebe dozvolivši da se na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu odvije čin oralnog zadovoljavanja.

Klimavi stubovi nacionalnog ponosa

Upitan za institucije od nacionalnog značaja, najveći broj naših ljudi izdvaja Vojsku Srbije (VS), Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), fudbalski klub „Crvenu zvezdu“ (CZ) i, u oblasti sekularne duhovne nadgradnje, Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU), uz eventualno pominjanje Univerziteta u Beogradu (UB).

Slučaj glumca G. J. i pomilovanje umetnika

„Nije li jedan od naših najvećih problema upravo beznačajnost? Nije li upravo ona naša sudbina? A ako jeste, je li ta sudbina naša sreća ili nesreća? Naše poniženje ili, pak, naše olakšanje; beg, idila, zaklon?“ (Milan Kundera, Zavesa)