Dijalog

Stečajna pobeda 2

Stečajna pobeda

Primećujem da se Brnabić-Kasperskaja – najantipatičniji lik u plejadi Vučićevih klonova, klovnova i podguznih muva – u poslednje vreme zdravo hiperaktivirala i uskurčila. Čovek bi reko ne zna kud udara.

11 zaključaka i 10 teza 3

11 zaključaka i 10 teza

Još iz Sočija decembra 2019. Vučić je poručio da lider Dveri Boško Obradović, nije ni Hegel, ni Lajbnic, ni Gurvič pa da svaki dan mora da ga komentariše.

Niko i ništa u Juri i Šinvonu 8

Niko i ništa u Juri i Šinvonu

Jedan južnokorejski menadžer – menadžer, kako to, hordo, zvuči? – prolazi pored mašine u leskovačkoj fabrici „Jura“, koju upravo opslužuje prosti radnik (da, kao prosti broj!) Predrag Stojanović.

Kako se bira generalni direktor RTS-a 9

Kako se bira generalni direktor RTS-a

Upravni odbor Radio-televizije Srbije odlučio je 5. maja da raspiše javni konkurs za imenovanje generalnog direktora. Kako je javnost za to saznala?

Izbor između dvojice doktora 10

Izbor između dvojice doktora

Bliže se izbori, slični nekim imaginarnim izborima koje bi Nacionalsocijalistička nemačka radnička partija panično pokušala da organizuje pre nego što vesti o krahu Paulusove Šeste armije stignu do glasačkog tela.

Samoupravljanje ili partijska kontrola u nauci 11

Samoupravljanje ili partijska kontrola u nauci

Preko 400 svetskih intelektualaca, univerzitetskih profesora, filozofa i društvenih naučnika, potpisali su apel podrške Institutu za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT) Univerziteta u Beogradu, u njegovoj borbi za akademsku slobodu.

Zašto je Vučić odlučio da se u Srbiji proizvodi hlorokin? 13

Zašto je Vučić odlučio da se u Srbiji proizvodi hlorokin?

Nije bilo tako davno, 2. aprila, kad je predsednik Srbije obavestio javnost kako je „molio predsednika Francuske Makrona da traži od ljudi iz Sanofija da nam dostave 50 kilograma sirovine za pravljenje hlorokina u Galenici.

I doktori imaju svoje botove: dr Nestorović na zadatku 14

I doktori imaju svoje botove: dr Nestorović na zadatku

U prošlosti smo zaista mogli da vidimo svakakve zloupotrebe medija i društvenih mreža, ali da doktori imaju botove koji ih brane, a napadaju suprotstavljene tabore lekara, to je čak i za nas novo i iznenađujuće.

Žaba 15

Žaba

Nedavno sam, neobavezno ćaskajući sa društvom na nekoj večeri, nehotice upao u polemiku koja me je prilično porazila.