Hronika

Pronađeno telo kajakaša

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije pronašli su danas telo devetnaestogodišnjeg mladića koji je juče nestao u Markovačkom jezeru, nakon što se prevrnuo kajak u kojem je bio, saopštio je MUP.

Policija u Šapcu zaplenila cigarete

Policija je u Šapcu zaplenila 2.482 paklice cigareta bez akcizne markice i 15 kilograma rezanog duvana, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Počuča: Očekujem suđenje na osnovu dokaza

Počuča: Očekujem suđenje na osnovu dokaza

Nekadašnjem voditelju i portparolu PTJ Radomiru Počuči, koji je pristupio proruskim borcima u Ukrajini a nedavno je zarobljen, na osnovu dokaza preti streljanje, preneo je B92. To je izjavio Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, koji je objavio snimak uhapšenih Radomira Počuče i Vladimira Stanića.

Oštećeno 400 objekata i registrovano više od 90 klizišta

Oštećeno 400 objekata i registrovano više od 90 klizišta

Opština Kosjerić nema dovoljno novca za sanaciju šteta od nedavnog zemljotresa, pa apeluje na donatore, kompanije i pojedince da uplate novčanu pomoć na poseban račun, čiji broj se može pronaći na zvaničnom sajtu te lokalne samouprave.

Inicijativa za smanjenje cene grejanja

Inicijativa za smanjenje cene grejanja

Stanari tridesetak zgrada u naselju Duvanište u Nišu podneće zajedničku inicijativu Gradskoj toplani za smanjenje cene daljinskog grejanja, kao i za izmenu pravilnika koji se odnose na „promenljive“ cene i raskidanje ugovora sa tim javnim preduzećem.

Preminula dva pacijenta sa simptomima gripa

Preminula dva pacijenta sa simptomima gripa

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu juče su preminula dva pacijenta za koje se sumnja da su oboleli od virusa gripa, od kojih je jedan stogodišnjak, saopštio je direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović.

Ovacije za "Žene u crvenom"

Ovacije za "Žene u crvenom"

Premijernim izvođenjem predstave „Žene u crvenom“, domaćeg pozorišta „Castelluma“, koju je po tekstu Davora Špišića režirao poznati bosanski redatelj i glumac iz republike Srpske, Radan Vilotić, u ponedeljak je u prepunoj sali kostolačkog Doma kulture počela treća Smotra amaterskih pozorišta Braničevskog okruga

Gaje ruže za Ruse

Gaje ruže za Ruse

U plastenicima privrednog društva „Rekultivacija i ozelenjavanje“ u Kostolcu, uspešno napreduje 15.000 ruža, zasađenih u novembru prošle godine. Ovaj ružičnjak zauzima prostor u dva spojena plastenika, ukupne površine 25 ari. Prema rečima direktora RIO, Filipa Rakića, koji je na čelo ovog preduzeća došao u maju prošle godine, nema sumnje da će projekat biti uspešan, jer su prodaju već ugovorili.

Spasioci kod Vučića, Tadić kritikuje ministra

Spasioci kod Vučića, Tadić kritikuje ministra

U Tužilaštvu za organizovani kriminal juče je saslušano troje francuskih državljana osumnjičenih da su u petak 13. marta nasilno oteli maloletnu M.P. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, saslušani su: Sebastijan Branš, Gorin Branš Aleksiju Sandrin i Emilijen Ulijet Kristel, protiv kojih je podneta krivična prijava koja ih tereti za krivično delo otmice. U vreme zaključenja ovog izdanja našeg lista očekivalo se odluka o pokretanju istrage.