Evropa

Srebreničanke osudile dodelu ”Zlatne plakete” Dodiku

Tokom današnjeg tradicionalnog mirnog okupljanja u centru Tuzle, predstavnice Udruženja građana ˝Žene Srebrenice˝ osudile su dodelu nagrade ”Zlatna plaketa” Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske, za navodni doprinos razvoju te opštine, prenosi N1.

Pupovac: Popuštamo revizionistima istorije

Hrvatska se nedovoljno suprotstavlja temama koje usporavaju društvo kao što su retrogradne ideološke pojave, negiranje građanskih prava i sloboda, klerikalno i nacionalističko razumevanje društva, izjavio je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke, Milorad Pupovac.

Sveštenik SPC predsednički kandidat u Crnoj Gori

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve (SPC) Željko Rojević biće predsednički kandidat Srpske koalicije na izborima u Crnoj Gori, koji su zakazani za 15. april, saopšteno je iz ove političke organizacije.

Poljska traži ratnu odštetu od Nemačke

Poljska smatra da joj Nemačka duguje 850 milijardi dolara za nadoknadu štete nanete tokom Drugog svetskog rata, javio je AP pozivajući se na šefa tima koji radi procenu te štete Arkadiusa Mularčika.

Imenovan Peruško za vanrednog poverenika Agrokora

Kompanija Agrokor danas saopštava da je Trgovački sud u Zagrebu u utorak, na predlog Vlade Hrvatske, opozvao Antu Ramljaka sa dužnosti vanrednog poverenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. i za novog vanrednog poverenika imenovao Fabrisa Peruška.

Junker: Vratiće se olilmpijski duh u BiH

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas, na zajedničkoj sednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, da će se olimpijski duh vratiti u Bosnu i Hercegovinu i da je taj duh veoma bitan evropskom duhu, kako bi osobe različitih kultura, veroispovesti i narodnosti mogle živeti zajedno, kazavši da se Evropska unija temelji na društvu jednakih vrijednosti.

Inflacija i dalje pada u EU

Inflacija u zemljama evro zone je nastavila da pada treći mesec za redom, javio je AP pozivajući se na agenciju Evropske unije Eurostat.

USAID: Zajednice odvojene i podeljene

Nemogućnost vlasti u Prištini da uspostave pun suverenitet nad severom Kosova i neizvesna budućnost opština sa većinskim srpskim stanovništvom su stalni izvor međunacionalnih sukoba koji bi mogli da prerastu u sukob između Kosova i Srbije, upozoravaju autori izveštaja organizacije USAID, čije delove danas objavljuje Koha.

Junker: Napredak ka EU će se ceniti za svaku državu posebno

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je u Podgorici da će napredak na evropskom putu ceniti za svaku državu Zapadnog Balkana posebno i da će pre ulaska u Evropsku uniju države regiona morati da reše međusobne granične sporove.