Amiri će koncertna promocija “Damara” biti treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani – Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene dve nedelje unapred. „Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pevati sve što nam srce zna“, kaže Medunjanin.

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Sava u centru koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim. „Moram reći da sam prošli put u Sava centru opet ostala dužna (neke pesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do poslednjeg tramvaja. Vidimo se 8-og u osam“, poručuje Amira.

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma „Silk and Stone“, Amira Medunjanin predstavlja “Damar”, u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike – sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje. Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Album “Damar” će 18. oktobra u Srbiji objaviti Long Play, a u Hrvatskoj Aquarius Records, a u svetu 18. novembra ugledni World Village/PIAS.