Bajaga dobitnik nagrade za životno delo 1Foto: Miroslav Dragojević

Fontmen benda Bajaga i instruktori Momčilo Bajagić Bajaga ovogodišnji je dobitnik nagrade „Darko Kraljić“, koju mu je Udruženje kompozitora Srbije (UKS) dodelilo za životno delo u domenu popularne muzike za 2019. godinu.

U saopštenju benda Bajaga i instruktori navodi se da je odluku doneo stručni žiri, čiji su članovi, uz predsednika Radoslava Graića i kompozitori Vojkan Borisavljević, Zoran Lesendrić, Srđan Marjanović i Aleksandra Milutinović.

Nakon što mu je predsednik Sekcije kompozitora džez i zabavne muzike UKS Srđan Marjanović uručio nagradu u prostorijama udruženja, Bajaga je izjavio da mu je čast što je u prilici da govori o nagradi koja nosi ime Darka Kraljića.

„Posebno mi je značajno što je priznanje esnafsko, od kompozitora. Ne znam da li postoji značajnija nagrada koju sam primio u životu“, dodao je on.

Direktor PGP RTS Vladimir Graić kazao je da je to priznanje potvrda dosadašnje Bajagićeve karijere, koja traje duže od 40 godina.

„Ona je 40 i nešto godina duga, ali ja te doživljavam kao da si na početku. Od tebe očekujemo još mnogo hitova, i da uz njih i igramo i plačemo. To smo navikli da dobijemo od tebe“, naglasio je on.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Darko Kraljić“ su Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević i Zoran Simjanović, a Bajaga je četvrti dobitnik.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Bajaga dobitnik nagrade za životno delo”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.