Feri važi za jednog od najinovativnijih i najuticajnijih pevača i liričara u istoiji pop muzike, sa originalnom vokalnom briljantnošću i elegancijom, stoji u saopštenju za medije.

Od prvih snimaka sa grupom Roxy Music početkom 1970, Brajan Feri se istakao kao jedinstvena muzička pojava, a u svojoj dugoj karijeri, objavio je 15 albuma od kojih su mnogi dosegli platinaste tiraže. Šarmer za sve generacije, Feri, će na koncertu u Areni izvesti klasične hitove iz svog solo repertoara i diskografije “Roxy Music”-a, među kojima su „Let’s Stick Together”, „Slave to Love”, „Don’t Stop The Dance”, “Kiss and Tell”, „Love Is The Drug”, „These Foolish Things”, „Price of Love”, „I Put a Spell on You” i mnoge druge.

Svojim izgledom, stilskom originalnošću, sofisticiranim tekstovima i muzikom baziranom na nostalgičnim odnosom prema staroj rokenrol eri iz 50-ih , Feri je inspirisao niz bendova novog talasa i novog romantizma, među kojima su Duran Duran, Depeche Mode, Spandau Ballet, The Human League i drugi.