„Džentlmen tehna” stiže u Barutanu 1Foto: Mirjam Knickriem

Jedan od omiljenih likova ovdašnje publike, kojem je Beograd nezaobilazna stanica na planetarnim putovanjima, nastupiće u okviru žurke zagrevanja za predstojeći Apgrade Weekend koji će i ove godine ugostiti neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste Dixon, najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us, „live techno“ majstor Recondite, te elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku za Steva Buga 19. avgusta pružiće Kristijan Molnar i Vlada Janjić, a ulaznice za žurku „Prepare to Apgrade“, prodaju se na blagajnama Eventima i Gigstixa.

„Džentlmen tehna“, kako ga je nazvao prestižni Resident Advisor, važi za jednog od omiljenih DJeva i producenata na planeti zahvaljujući skladnoj fuziji ritma i bas linije gde uz istančan ukus i veštinu punu finesa jednako pokreće zahtevne poznavaoce elektronske muzike i one kojima je njegovo ime sa punim pravom sinonim za odličan provod. Iz svoje baze u Berlinu putuje kao favorit na sve važnije svetske festivale među kojima su HYTE, BPM i Nuits Sonores, ne zaobilazeći pritom odabrane klubove Space, Watergate, Pacha, Panorama Bar i mnoge druge. Odgovoran je za esencijalnu miks seriju po imenu „Bugnology“, dok su njegovi uvaženi miksevi za Cocoon, Fabric i Fuse smatrani za bisere elektronskog izdavaštva.

Pored etiketa koje odišu aromom prefinjenosti, Audiomatique i Dessous, Steve je takođe i vođa legendarne Poker Flat kuće koji je uz imena Trentmoller, John Tejada, DJ T, Nico Lahs (Nicolas Jaar), Alex Niggemann, Daniel Dexter, Mihai Popoviciu, Mathias Tanzman, Vince Watson, Mark Henning, Martin Buttrich, Martin Landsky, pozicionirao ovu diskografsku kuću na globalnom nivou kao jedan od glavnih izvora savremenog hausa. Nakon skoro dve decenije postojanja i 176 izdanja, Poker Flat je jedna od najuticajnijih etiketa čiju dugovečnost može da zahvali svom neprikosnovenom kvalitetu koji održava od samog početka.

Kulminacija letnje klabing sezone u Beogradu, i ove godine je Apgrade Weekend, koji će se održati 2. i 3. septembra na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja. Tokom dve noći pod otvorenim beogradskim nebom nastupaće neka od najtraženijih imena svetske elektronske scene kao što su neprikosnoveni vladar Resident Advisor liste i nepogrešivi nemački maestro Dixon, te najtraženiji svetski DJ tandem Tale of Us. Na istoj bini nastupiće i „live techno“ majstor Recondite, te elektro-heroina Miss Kittin. Domaću podršku u najlepšem delu Beogradske tvrđave, pružiće im naši međunarodno priznati izvođači Marko Nastić, Tijana T i Vladimir Ivković, te iskusni Apgrade rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić.

Apgrade je u proteklih godinu dana u Beograd doveo neke od vodećih elektronskih umetnika, kao što su to Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Chris Liebing, Mathew Jonson, Dave Harrington, Mike Huckaby, Function ili Efdemin, ali i brojne nove talente među kojima su Valentin Stip, Julian Jeweil, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Caleb Calloway i drugi.