Osim bogatog muzičkog programa koji će se odvijati na dve scene – Bina u šumi (Shuma stage) i Main stage, u okviru pratećeg programa biće ponuđeni zanimljivi sportski i zabavni sadržaji, pa organizatori najavljuju najbolju žurku u ovom delu Srbije.

– Hills up nije samo muzički festival koji promoviše dobru muziku, već je to i način da promovišemo aktivizam i voluntarizam, sportske i druge aktivnosti među mladima u Čajetini, kako bi svojim učešćem u organizaciji kompleksnih festivalskih sadržaja stekli iskustva koje će im kasnije biti dragocena, kazao je za Danas Vladimir Josipović iz „E Zone“, a potom dodao da Festival doprinosi bogatstvu sadržaja na Zlatiboru, jednoj od najposećenijih turističkih destinacija u zemlji.

Večernji programi počinju između 20,00 i 20,30 časova nastupima demo bendova. Na Glavnoj bini nastupaće rok bendovi, a sa Bine u šumi širiće se elektronski zvuk.

Na Glavnoj sceni večeras će nastupiti Lizard, Harlekin, Kanda Kodža i Nebojša, Goran Bare & Majke, Orthodox Celts i Atheist Rap, u petak – Danga, Ispitni rok, Straight Mickey and Boys, DŽa ili bu, Obojeni program, Let 3, Who see i Zap Me Strobe, a poslednje večeri – Nikad spremni, Brat, Sooma, Atomsko sklonište, Mortal Kombat, Elemental, Irie FM, Prti Be Ge i PNA.

Na Shuma stage, koja je novina od prošle godine, program će večeras započeti Dumanya, a potom slede Peter Portman, Dejan Milićević, Marko Milosavljević, naredne večeri – Srđan Krčmar, Mene, Ilija Đoković i Marko Nastić i na kraju Festivala – Lena Glish, M.U.T.O.R, Kristijan Molnar i Lea Dobričić.

Komplet ulaznica, koje mogu da se kupe na sajtu DD Tickets i u WinWin radnjama, košta 2.600 dinara, na dan Festivala pojedinačna ulaznica koštaće 1.000 dinara, dok je za Čajetince cena povlašćena i za sva tri dana iznosi 650 dinara.

– Očekujemo da će biti premašena prošlogodišnja poseta, kada je na Festivalu bilo dnevno od 3.000 do 4.000 ljudi, bez obzira na to što je bila kiša, najavio je Josipović i istakao da se kupovinom ulaznica ostvaruju popusti za sadržaje u Dino parku i na bazenu u hotelu Olimp na Zlatiboru.

Kao i ranijih godina, biće organizovan turnir u basketu tri na tri (14. jul) koji je licencirala FIBA, što znači da će najboljim ekipama biti omogućeno učešće u finalnom takmičenju koje će biti priređeno kasnije, takođe na Zlatiboru, u organizaciji Kulturno-sportskog centra Čajetina. Istog dana uslediće i takmičenja u orijentacionom planinarenju.

Festival Hills up organizuju Omladinsko udruženje „Serdar“ i „E Zona“ iz Čajetine i sa Zlatibora, uz pokroviteljstvo opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor i uz podršku brojnih sponzora. Detaljnije o festivalu na http://hillsup.org/ ili https://sr-rs.facebook.com/hillsupfestival/.