Sedmu godinu za redom ovaj festival dovodi najveća imena kubanske muzičke i plesne scene. Za četiri dana trajanja festivala posetioce će osetiti duh Kube kroz koncerte, šou nastupe, plesne radionice, žurke.

„I ove godine, imaćemo dva velika koncerta. Dolazi najbolji kubanski timba bend na svetu – Havana de Primera. Njih je šesnaestoro na sceni, a predvodi ih maestro Alexander Abreu, najsvestraniji kubanski muzičar. Njihova muzika je fuzija fanka, dzeza, salse, afro kubanskog ritma, a svaka pesma svetski hit. Uzivo zvuče neprikosnoveno, zato se ovaj događaj ne propušta. Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend- Maykel Blanco y su Salsa Mayor. On je jedan od najtalentovanijih muzičara današnjice, a njegov bend jedan od najbrze rastućih na timba sceni. Njihov cilj je da pokrenu ljude na ples i da osvoje mesto u njihovim srcima”, navodi se u saopštenju organizarora.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Na plesnim radionicama biće i bend koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku. Oni su Okilakua, dolaze iz Francuske, a predvodnica je pevačica Martha Galarraga,jedan od najvećih glasova kubanske rumbe.  Tokom četiri dana trajanja festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador, DJ LeoDCuba.

Već godinama je „Havana en Belgrado“ festival, koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi „Havana Belgrado“, po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore…
Ne samo da se kubanska muzika i kultura predstave Beogradu, već se i naš grad u najboljem svetlu predstavi svima koji dođu i provedu četiri nezaboravna dana.