Osim bogatog večernjeg muzičkog programa tokom koga će, na dve bine, nastupiti najpoznatija imena domaće i regionalne rok i elektronske muzike, biće organizovano niz sportskih i zabavnih programa, a festival će imati i humanitarni karakter. Treću godinu zaredom, festival organizuju Omladinsko udruženje „Serdar“ i „E Zona“ iz Čajetine i sa Zlatibora, uz pokroviteljstvo opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. 

– Program počinje danas, 14. jula, dnevnom žurkom koju smo nazvali Zagrevanje za Hills up i pozivamo sve da iskoriste lepo vreme i da dođu na Tić polje u 17 časova, poručila je Sofija Pavlović Luković, predsednica udruženja „Serdar“, i dodala da će se taj program odvijati na bini nazvanoj Haos u šumi. Zabava se nastavlja na glavnoj bini na kojoj će nastupiti demo bendovi, koji su izabrani na konkursu tog festivala, a od 21 čas uslediće koncert grupe Generacija 5.

– Prikupljeni novac, kao i prihod od prodatog pića tog dana i deo prihoda od prodatih ulaznica, biće uplaćen Fondaciji za pomoć najmlađima „Podrži život“, čiji je osnivač Sergej Trifunović, navela je Sofija i apelovala na sve ljude da pošalju SMS na 5757 i da doniraju 100 dinara za pomoć oboleloj deci. 

Na glavnoj bini nastupiće rok, pank i hip-hop bendovi, dok će di-džejevi sa bine „Haos u šumi“ širiti elektronski zvuk. Tako će na glavnoj bini u petak, 16. jula, nastupiti bend Eastock, potom Del Arno Bend, Goblini i Hladno pivo. Zabava se time ne završava, jer će ljubitelji hitova grupe Queen uživati u nastupu Queen tribute banda. Subota uveče je rezervisana za pobednike konkursa za demo bendove, a potom slede bendovi Counterfate, Električni orgazam, Darko Rundek i njegov Kargo trio. Organizatori su ispunili želju publike, pa će Ritam nereda pokušati da ponovi sjajnu atmosferu sa prošlogodišnjeg festivala, a na kraju druge večeri nastupiće Prodigy Tribute band. Završene večeri, u nedelju 17. jula, nakon demo benda Ledene oči, slede sarajevske Divlje jagode, a potom i malo „tvrđi“ zvuk benda 357, dok će oko ponoći brdima Zlatibora odjekivati muzika i poruke Beogradskog sindikata.

Sa bine Haos u šumi, koja je ovogodišnja festivalska inovacija, elektronski zvuk širiće di-džejevi. Na toj bini nastupiće Lea Dobričić, Vised & Kobe, Phill & Dansmore, Kent Explain, Calavera & Manya, Luka Vuković b2b Ivan Radojević, Girl Panic, Oysha, Peter Portman, Una Andrea, Phunkmode, DJ Munja, Oakich, Alex & Morax, Dumanya i Lena Glish. Nakon toga, svake večeri biće after party, a do obližnjeg kupališta biće organizovan autobuski prevoz. Organizatori najavljuju još mnogo iznenađenja.

– Kada smo pokretali festival, namera nam je bila da gostima, ali i stanovnicima Zlatibora i Čajetine, ponudimo nešto novo i drugačije. Egzit je najpoznatiji festival u Srbiji i stecište mladih, pa smo hteli nešto slično da priredimo i na Zlatiboru, koji je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, objašnjava Vladimir Bojović, član Organizacionog odbora festivala.

– Želimo da promovišemo rok muziku, koja ima uporište u Srbiji i regionu, iako to možda nije popularno u današnjici koja je prepuna kiča, ne samo u muzici, nego u celom društvu, poručio je Bojović i dodao da se festival trudi da prati trendove, pa je osmišljen nastup di-džejeva.

– Trudili smo se da odaberemo najpoznatije bendove koji do sada nisu nastupali na festivalu. Nažalost, takvih grupa je sada već malo, ali trudimo se da publika bude zadovoljna našim izborom, kazao je Bojović i istakao da festivala ne bi bilo bez velike podrške opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, ali i mnogih sponzora. 

– Hills up nije samo muzički festival. Trudimo se da animiramo mlade da kvalitetno ispune svoje slobodno vreme. Zagovaramo omladinski aktivizam, voluntarizam, kulturne i sportske aktivnosti. Tokom festivala organizujemo turnire u basketu „tri na tri“ pod nazivom „Kraljevi planine“ i u paintballu. U saradnji sa Planinarskim klubom Tornik planirana je i trka u planinarskoj orijentaciji, a tu su i adrenalinski sadržaji koje nudi nedavno otvoreni Avantura park na Zlatiboru. Trudimo se da ponudimo mladima novi i zanimljivi koncept i da im raznim aktivnostima tokom celog dana, a ne samo večernjim muzičkim programom, ispunimo četiri dana na Zlatiboru, naveo je naš sagovornik.

Ulaznice se i dalje mogu kupiti u svim Win Win prodavnicama u Srbiji i to po ceni od 2.000 dinara za jedan komplet, odnosno 3.900 dinara za paket ulaznica „dva plus jedan“. Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti isključivo na festivalu i koštaju 700 dinara.  Više detalja o programu festivala na www.hillsup.org i na društvenim mrežama.                                             

Nagrade za basketaše

Najboljoj ekipi turnira u basketu „Kraljevi planine“ sledi nagrada od 50.000 dinara, a drugoplasiranom timu – vikend na Zlatiboru. Osim vrednih nagrada, učesnici će se takmičiti i za pozicije na finalnom turniru Srbije.

Nagrada za fotografiju’]

Ljiljana Ostojić iz Republike Srpske pobednica je foto-konkursa, koji je raspisao festival i nagrađena je foto-aparatom i vikendom za dve osobe na Zlatiboru.