Osam najpoznatijih numera iz Star Wars filmova deo je ovog spota, koji ide u korak sa najvećim svetskim izvođačima.

„Ideja je bila da oživimo muziku koja nas prati ceo život, ali i neizbežne likove poput princeze Leje, Dart Vejdera, R2D2-a, džedaja…“, kažu iz Viva Vox-a i dodaju: „Posebno nas raduje što smo upeli da ispunimo težak zadatak koji smo sami sebi zadali. Ovo je jedan od najkomplikovanijih aranžmana koje smo napisali i otpevali, jer smo na jednom mestu, u četiri i po minuta, obradili čak osam muzičkih tema“, navodi se u saopštenju.

„Fox Fanfare“ uvode u priču, podsećaju na muziku kojom je većina fimova počinjala i upozoravala da je vreme da uzmemo kokice i udobno se smestimo. Na to se nadovezuje „Main Title“ i putovanje kroz galaksiju može da počne. Melanholična „The Force Theme“ upoznaje nas sa prvim, a možda i poslednjim džedajima… o čemu ćemo znati nešto više tek nakon novog filma.

Dramatične „Rebel Fanfare“ pripremaju na dolazak mračnih sila, gde gledaoce čeka čuveni Dart Vejder. Uz temu „Imperial March“ moći ćete da vidite Dart Vejdera kako diriguje svojim lajtsejberom, dok se senke mračnih sila nadvijaju nad jednom od najpoznatijih melodija ikada, navode iz Viva Vox.  Napetost prelazi u zabavu u sledećoj numeri, kada na red dolazi velela „Cantina Band“ tema. A onda, omiljeni R2D2 iznenada ostaje sam i projektuje sećanja gledalaca na princezu Leju, gde kroz „Princess Leia’s Theme“ Viva Vox daje omaž vanvremenskoj Keri Fišer. Dolazi veliko finale! Borba glasova kulminira u temi „Duel of the Fates“, a lica Voxovaca smenjuju se skoro pa brzinom svetlost!

Kao i na prethodnom filmskom spektaklu iz kuhinje Viva Vox-a, spotu za muziku iz filma „La La Land“, i ovaj spot potpisuju kreativni ljudi sa kojima ovaj hor već dugo sarađuje – za video je zadužen „Red and Blue studio“, dok audio zvuk godinama potpisuje „ATTIC studios“.