Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO

Iako je u martu važila za jednog od favorita, predstavnica Srbija Tijana Bogićević se trenutno loše kotira, pogotovo na inostranim kladionicama gde u ukupnom poretku zauzima 24. mesto, sa ukupnom kvotom na pobedu od 151 do 251, u zavisnosti gde biste tačno svoj tiket uplatili.

Sa druge strane, kvota na Italiju je u većini kladionica 1,02, na Portugal 2,87, dok je na Bugarsku od 13 do 17, a na Švedsku i Jermeniju 19, odnosno 21.

Domaće kladionice Tijanu Bogićevi, s druge strane, rangiraju mnogo bolje, u finalnom poretku bi, verujući njima, mogla da zaume 15. ili 16. poziciju, mada treba sačekati i drugo polufinalno veče i spisak deset zemalja koje će učestvovati u velikom finalu 13. maja.

Ono što je pak u svim prognozama zajedničko je to da bi predstavnica Srbije gotovo sigurno morala da se nađe u finalu, pošto je među glavnim favoritima sutra uveče kada se barem radi o prolasku u poslednje veče festivala koje se održava u subotu 13. maja u Kijevu.

U zavisnosti od rezultata druge polufinalne večeri, nije isključeno da se kvote na svetskim i domaćim kladionicama promene.

U prvoj polufinalnoj večeri, koja se održala sinoć, nastupilo je 18 zemalja, od kojih je odabrano deset koje idu u finale, a to su Moldavija, Azerbejdžan, Grčka, Švedska, Portugalija, Poljska, Jermenija, Australija, Kipar i Belgija.

Srpska predstavnica otvara sutra drugo polufinalno veče, nakon koje nastupa Austrija, Makedonija, Malta, Rumunija, Holandija, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Belorusija, Bugarska, Litvanija, Estonija i Izrael.