Na koncertu će nastupiti: Pavle Popov, Milica Predolac, Andrej Negić, Milica Tegeltija i Luka Ignjatović i Petar Stevanović/Ljubičice.

Prvi konkurs „Klavirsko nebo“ koji su zajedničkim snagama organizovali Pop Depresija i Kišobran uz podršku LP Dua završio se krajem septembra prošle godine, objavljivanjem kompilacije na kojoj je predstavljeno 17 kompozicija napisanih za klavir autora iz Srbije. Na redu je promotivni koncert.

Ulaz je besplatan uz pozivnice koje mogu da se preuzmu u Zaokretu i Beopolisu (broj pozivnica limitiran je na 2 po osobi). Pozivnice možete da dobijete i ako slušate RadioAparat svakog dana od 10 do 14 sati. Takođe, na koncertu će moći da se kupi CD „Klavirsko nebo“ po promo ceni.

Šta je Klavirsko nebo? Inspirisani muzikom koju stvaraju ili interpretiraju Nils Fram, Maks Rihter, Hauška, Olafur Arnalds, Lubomir Melnik, Jan Tirsen, Piter Broderik, Majkl Prajs, LP Duo, Branka Parlić, Tim Heker, Ilja Bešelvi… i pod velikom uticajem nasleđa Filipa Glasa i Erika Satija, pokrenuta je akciju koja je imala za cilj da na površinu izvuče srpske kompozitore za solo klavir i pijaniste da predstave svoju muziku, impovizacije, kolaže i osećanja.

Milica Tegeltija rođena je u Beogradu 1989. godine. Završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, Odsek za opštu muzičku pedagogiju. Sarađivala je sa domaćim rok bendovima i muzičarima u nekoliko projekata. Osam godina bila je član ženskog akademskog hora Collegium musicum sa kojim ja nastupala na više od tri stotine koncerata u zemlji i inostranstvu.

Aktivno se bavi pedagoškim radom i kreativnim izražavanjem kroz muziku, što je krajem 2017. godine rezultiralo objavljivanjem prvog autorskog CD izdanja „Igra“. Posle divne saradnje i dve kompozicije koje su napravili za klavir i saksofon (Pavana i Cassiopeia), Milica Tegeltija i Luka Ignjatović su odlučili da snime kompletan album tokom 2019.

Milica Predolac je završila master studije klavira na FMU u Beogradu u klasi prof. Nenada Radića. Akivan je član Bliss Chamber Ensemble od 2013. godine i jedan od organizatora Festivala kamerne muzike BLISS u Nišu. Bavi se i pedagoškim radom. Odnedavno, amaterski komponuje za klavir kao i za klavir i glas

Andrej Negić rođen je 1993. godine u Valjevu. Posle osnovne škole, upisuje se u srednju muzičku školu “Živorad Grbic“ u Valjevu, na odsek za klavir, a potom na odsek za ruski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Uporedo se upisuje i na Novu Akademiju umetnosti u Beogradu, na odsek za savremenu muziku, gde je trenutno na završnoj godini studija. U toku studija savremene muzike, proširuje svoja interesovanja na oblasti muzičke produkcije i kompozicije.

Petar Stevanović/Ljubičice
Ljubičice su muzička grupa iz Pančeva nastala 2011. godine. Mada sebe često opisuju kao rokenrol bend, glavna karakteristika njihovog stila je spajanje različitih žanrova muzike (crossover), a slušaoci je svrstavaju i u široku oblast indi popa. Svi članovi Ljubičica su klasično obrazovani muzičari, a srž benda čine braća Petar i Vuk Stevanović, oko kojih orbitiraju virtuozi raznih profila. (Kraj) D. Đ.

 

Povezani tekstovi