Mjuzikl Čikago se prvi vraća na Brodvej 14. septembra 1Foto: Beta/AP/Mark Lennihan

Produkcija mjuzkla Čikago prva je objavila danas vraćanje na Brodvej 14. septembra, datum kada je guverner američke države Njujork dozvolio ponovno otvaranje pozorišta u punom kapacitetu posle zatvaranja zbog korona virusa.

Portparol produkcije potvrdio je za Frans pres da će se spektakl vratiti na Brodvej, kako je javilo više američkih medija.

Do kraja prepodneva danas po lokalnom vremenu dve trećine karata za predstavu 14. septembra u Teatru Ambasador već je prodato, prema podacima zvaničnog sajta za rezervacije Telečardž (Telecharge).

Zbog pandemije korona vriusa na Brodveju 552 dana nije bilo muzičkih predstava, što se nikad nije dogodilo u istoriji najčuvenijeg teatarskog kvarta na svetu, rasporedjenog oko Tajms skevera u Njujorku od početka 1900-ih.

Guverner Njujorka Endru Kuomo dozvolio je otvaranje pozorišta od 2. aprila ali sa 33 odsto kapaciteta ili maksimum 100 gledalaca gde se uzima niža cifra.

Za produkcije Brodveja koje zahtevaju milione dolara investicija nije bilo ekonomski isplativo otvaranje pod tim uslovima. Do sada su samo dva komada počela ponovo da se igraju na of-Brodveju, gde su pozorišta manjeg kapaciteta.

Danas je takodje još jedan mjuzikl „Šest“ (Siks) najavio da će ponovo početi da se prikazuje, 17. septembra.

Mjuzikl „Fantom opere“, sa više od 13.300 prestava od 1988, najavio je povratak za 22. oktobar.

Dve nove predstave, repriza „The Music Man“ sa Hjuom Džekmanom, i predstava „Dajana“, o priči britanske princeze Dajane, će početi da tek u decembru.

Pre pandemije Brodvej je beležio oko 33 miliona dolar prihoda nedeljno, i često je smatran glavnom privlačnom snagom turizma u Njujorku.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.