petak 1. decembar – DREDDUP

Mesto održavanja: Omladinski centar CK 13, Novi Sad

Vreme: od 22 časa

Nastupaju i Khargash, symphonic black/death/doom metal bend iz Novog Sada. Ovo će im biti, posle četiri godine koncertne pauze, svojevrsni comeback, sa nekoliko novih numera koje ce biti prezentovane uživo.

DreDDup iza sebe ima sedam studijskih albuma i mnoštvo koncerata širom zemlje i sveta. Njihov zvuk opisuju kao demonic electronic/massacre industrial. Tokom godina radili su muziku za teatar i film. Nastupali su, između ostalih, i kao support bendovima poput The Prodigy, Marilyn Manson, Deathstars, DAF, Laibach, Noctiferia. Tu je i Aza Guilla, novosadski alternative/numetal bend koji je nastao 2015. godine. Iza sebe imaju dva demo snimka i jedan video spot.

petak 1. decembar – HIP-HOP

Mesto održavanja: Firčijev Studio, Novi Sad

Vreme: od 22 časa

Ovaj put će se predstaviti dva lokalna hip-hop konoseura – Banzae iz MadRed-a & Zupany iz Hain Teny i Beatchukaz grupacija. Kao i do sada, posetioci će imati priliku da slušaju najveće hip-hop hitove iz devedestih godina, ali i trake novijeg doba iskopane iz najdubljeg podzemlja.

Zupany je producent, freestyle DJ i skreč majstor, aktivno vrti dance-floor muziku od 2002. godine. Originalnost i umeće njegovih setova leži u fuziji elektronskih i organskih žandrova, kao i autentičnih pravaca stare i nove škole u paleti mnogobrojnih pravaca za ples. Banzae je tekstopisac i MC iz raggamufin dua MadRed, koji se vremena na vreme hvata DJ pulta i pušta reggae, hip-hop, funk…

nedelja 3. decembar – BOŽO VREĆO

Mesto održavanja: Sava centar, Velika dvorana, Beograd

Vreme: od 20 časova

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska nuzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše“.

Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom „Pandora“. Na repertoaru nejgovih koncerata uz tradicionalne sevdalinke, a Božo Vrećo je uvrstio i autorske sevdalinke.

nedelja 3. decembar – MASTER BLASTER

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 17 i 19 časova

Tradicionalni koncert učenika prve škole za rok i pop muziku. Sa radom su počeli 2009. godine i do danas je ovaj koncept našao potpunu potvrdu u praksi, napominju organizatori. Veliki broj učenika Master Blaster škole danas su aktivni članovi beogradskih pop i rok bendova.

 

Polaznici škole prolaze kroz sve muzičke žanrove i sviraju pesme koje vole da slušaju. Svirajući u bendu oni uče da sarađuju sa vršnjacima i da se druže, ali i da budu timski igrači i da pružaju podršku i pomoć drugima.

ponedeljak 4. decembar – SOLSTAFIR + MYRKUR

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 20 časova

Nastupa underground black metal  koji je pravi proboj na međunarodnu muzičku scenu imao 2009. Godine nakon izlaska albuma Kold, koji ih gotovo preko noći lansira u najjače metal časopise, radio i Tv stanice.

Kao specijalni gosti iste večeri će nastupiti i danski atmosferični black metal bend Myrkur koji je od samog nastanka privukao veliku pažnju kako fanova tako i medija, ali i izazvao mnogo kontraverzi zbog svog neobičnog i drugačijeg pristupa black metal zvuku.

Bend je nastao, i dalje zvanično postoji kao solo projekat, dok žive nastupe izvodi sa kompletnom postavom. U Beogradu Myrkur će predstaviti novi album Maredit.

četvrtak 7. decembar – SCORPIONS

Mesto održavanja: Kombank Arena, Beograd

Vreme: od 20 časova

Jedan od najtraženijih bendova hard rock scene SCORPIONS održaće koncert po prvi put u Srbiji, u okviru svoje svetske turneje Crazy World Tour. U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih nemačkih grupa, prodala je preko 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u “Rock and Roll” Holu slavnih.

Proglašeni za “heroje heavy metala” i “ambasadore rocka”, osvajali su brojne nagrade, uključujući dve “World Music Awards” i više “Echo” nagrada. Njihove pesme “Still loving you” , “Wind of Change”  i “Send me and Angel” postali su vanvremenski hitovi, a Scorpions su prvenstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni pesmama kao što su “Rock You Like An Hurricane”, “Blackout” , “Dynamite” i dr.

četvrtak 7. decembar – MARIZA

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd

Vreme: od 20.30 časova

Najveća svetska zvezda fado muzike Mariza zapevaće ponovo beogradskoj publici. Portugalka se vraća nakon višegodišnje pauze, sa aktuelnim, u svetu hvaljnim albumom „Mundo“ iza sebe.

Pevačica jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljiva po osobenoj harizmi i kratkoj kosi, pevačku karijeru počela je albumom „Fado en mim“ (2001), a usledili su svetski uspešni „Fado Curvo“ (2003) i „Transparente“ (2005).

Titulu kraljica fada – specifične portugalske muzike pune strasti, tuge, ljubomore i žalosti – Mariza je po mišljenju mnogih zaslužila i albumima „Terra“ (2008) i „Fado Tradicional“ (2010), kao i brojnim turnejama i koncertima u prestižnim svetskim dvoranama kao što su pariska Olympia, Sydney Opera House, Carnegie Hall u Njujorku…