petak 10. novembar – EKV TRIBUTE: DECA IZ VODE

Mesto održavanja: The Quarter, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Specijalni koncert povodom 30 godina od objavljivanja kultnog albuma EKV 19live86 – Live in Kulušić i 23. godine od smrti Milana Mladenovića.

Sviraju Deca iz vode , EKV tribute band project, i Ivan Ranković Raka bubnjar EKV od 1985. do 1987. i u tom periodu je sa bendom snimio albume „S vetrom uz lice“ i „Live 1986“. Jedini živi član EKV iz tog perioda će zajedno sa bendom (koji većina stručne i muzičke javnosti, a i publike ocenjuje kao najbolji i najverniji orginalu EKV tribute koji je postojao) odsvirati live album kao što je to radio i pre 30 godina zajedno sa Milanom, Bojanom i Magi.

Pored toga će Deca iz vode sa svojim bubnjarem odsvirati hitove EKV-a i iz drugih perioda pa će live program trajati preko dva sata.

do nedelje 12. novembra – FESTIVAL KUBANSKE MUZIKE I PLESA

Mesto održavanja: Belexpo Centar i DKC „Majdan“, Beograd

Sedmu godinu za redom ovaj festival dovodi najveća imena kubanske muzičke i plesne scene. Za četiri dana trajanja festivala posetioce će osetiti duh Kube kroz koncerte, šou nastupe, plesne radionice, žurke.

Drugog dana festivala, 10. nobembra, nastupiće svetski poznati bend- Maykel Blanco y su Salsa Mayor. Njihov cilj je da pokrenu ljude na ples i da osvoje mesto u njihovim srcima”, navodi se u saopštenju organizarora.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Tokom četiri dana trajanja festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador, DJ LeoDCuba.

subota 11. novembar – VELIKI PREZIR + BIOHEMIJA

Mesto održavanja: Elektropionir, Beograd

Vreme: od 21 čas

Vrbasko-beogradski psiho pop/rock sastav postoji od 1994., iza sebe ima dugu istoriju nastupa, četiri studijska albuma, singlove, gostovanje na kompilaciji. Poslednji album, Nikadjekraj, izdat 2009. godine, izglasan je za najbolji domaći album te godine na sajtu Popboks.

Veliki Prezir kombinuje savremenu rock muziku sa elementima psihodelije 60tih i 70tih, te emotivne tekstove, praveći jedinstvenu muzičku celinu.

subota 11. novembar – ANSAMBL CRVENE ARMIJE

Mesto održavanja: SPC Vojvodina, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Akademski ansambl pesama i igara ruske armije „Aleksandrov“, smatra se simbolom i ponosom ruske kulture. Ima tradiciju dugu čak 87 godina i i broji više od 200 ljudi, uključujući 150 profesionalnih umetnika: soliste, muški hor, orkestar, plesačke grupe…

Njihov repertoar obuhvata više od 2.000 pesama. To su narodne, rodoljubive i vojničke pesme i igre, a izvode i duhovnu muziku i klasike ruskih i svetskih kompozitora. Oni pevaju na gotovo svim jezicima sveta, uključujući i kineski, indijski, turski…

subota 11. novembar – RECONDITE & DJ TENNIS

Mesto održavanja: Dragstor, Beograd

Vreme: od 22 časa

Recondite, intrigantni producent i jedan od predvodnika nove generacije hedlajnera na globalnoj elektronskoj sceni, i Dj Tennis, italijanski mastermind i osnivač „Life & Death“ etikete, nastupiće zajedno na velikom Apgrade događaju u beogradskoj tehno katedrali.

I DJ Tennis u Srbiju dolazi i to premijerno sa novim miks albumom iz prestižne DJ-Kicks serije. Pridružiće im se i DJ Dejan Milicevic, koji ulazi sa novim albumom „Summation“, a pored njega domaću podršku pružiće i subotički producent Dj Chrono, čija izdanja vrte Richie Hawtin i Marco Carola.

utorak 14. novembar – !!!

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Američki disko-pank genijalci !!! održaće svoj premijerni koncert u Beogradu o. Sve je u znaku promena, rizika, eksperimenata i mešanju žanrova u karijeri !!! od prvog dana. Grupa se okupila u Sakramentu, Kaliforniji, sredinom devedesetih godina 20. veka, a već neko vreme su stacionirani u Njujorku i za mnoge njihov zvuk je pravi saundtrek Bruklina.

Ime su dobili zahvaljujući filmu „Bogovi su pali na teme“. !!! stalno istražuju electro-dance žanrove i proširuju ih kroz brojne saradnje, gostovanja, nove instrumente, semplove sa svih strana sveta i koncertima i reakcijama publike, posebno na mestima gde nikada nisu bili.

sreda 15. novembar – OTHERKIN

Mesto održavanja: Feedback, Niš

Vreme: od 22 časa

Svoj debi album „OK“ najavljuje bučni grandž-pop sastav iz Irske, Otherkin. Bili su veoma aktivni leta 2016. godine nastupajući na mnogobrojnim festivalima širom Evrope, promovišući svoj drugi EP ‘The New Vice’. Luk (Luke), Konor (Conor) i Dejvid (David) imali su inicijalnu ideju o bendu početkom 2013. godine, ali Otherkin su zvanično bili okupljeni tek kada im se krajem te godine pridružio i bubnjar Rob, svi zajedno deleći ljubav prema bendovima kao što su The Clash, Queens Of The Stone Age, Ramones i Blur.

Prve svirke po studentskim domovima i kućnim žurkama otvorile su put za koncerte po živahnim klubovima u Dablinu, a zatim su usledili i nastupi na prestižnim festivalima: Longitude, Electric Picnic, Hard Working Class Heroes and Other Voices.

četvrtak 16. novembar – TUBER

Mesto održavanja: SKCNS Fabrika, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Glupa Tuber je instrumentalni rok sastav iz Grčke. Podršku daje Wolfram iz Novog Sada. Tuber je zainteresovan za nove forme, eksperimentišu sa kompozicijama koje kombinuju pomešane stilove i različite zvukove.

Fokus je na rok estetici koja flertuje sa psihodeličnom atmosferom sa par romantičnih nota.