subota 13. januar  – KALIOPI

Mesto: Pozorište mladih, Novi Sad

Vreme: od 20 časova

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “ Novi Sad 2021 “ počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

Regionalna zvezda specifičnog glasa i moćne interpretacije, Kaliopi jedna je od najpoznatijih umetnika i vokala balkanske muzičke scene. Novosadska publika će imati priliku da čuje njene najveće hitove u akustičnoj verziji, te će ovaj koncert predstaviti poseban muzički doživljaj. Ovaj ekskluzivni unplugged koncert biće održan u intimnom prostoru, u Pozorištu mladih. Posetioci će uživati u Kaliopinoj akustičnoj čaroliji i raskošnom vokalu, kao i u hitovima „Rođeni (Bato)“, „Crno i belo“, „Kofer ljubavi“, „Melem“, „Vučica“, „Mrvica“, „Poželi“, „Probudi me“, „Nevinost“ i drugim.

subota 13. januar  – LAIBACH

Mesto: Srpsko narodno pozorište, Novi Sad

Vreme: od 23 časa

Od samog nastanka 1980. godine prošlog veka bend je pomerio granice tadašnjeg poimanja angažovanog muzičkog stvaralaštva i bez prekida provokativno šire svoje poruke sve do danas.

Uvek daleko ispred svog vremena, uvek na meti oštre kritike i recenzije, ali takođe uvek dosledni i verni samo sebi i svojoj ideji Laibach i danas čvrsto koračaju upozoravajući i opominjući na najaktuelnije probleme i mane civilizacije.

Subota 13. januar  – ANJA SCHNEIDER & RODRIGUEZ JR LIVE
 
Mesto održavanja: Hangar, Luka Beorgad

Vreme: od 23 časa

Olivier Mateu poznatiji kao Rodriguez Jr. tokom svog odrastanja oscilirao je između časova klavira i žurki elektronske muzike. Prvu slavu dostigao je kao deo poznatog electro act-a The Youngsters, koji su najviše postali poznati po dva studijska albuma i singlovima za F-Comunications, Laurent Garnier-a.

Istaknuta dama elektronske muzike Anja Schneider na sceni je već jako dugo, a zanimljivo je da karijeru nije započela iza didžej pulta već u radijskoj kabini. Bila je voditelj prestižne andergraund muzičke emisije “Dance Under the Blue Moon” na Fritz FM radiju, emisija sa najdužim periodom emitovanja ovakve vrste u Berlinu

subota 13. januar  – BARELY LEGAL

Mesto održavanja: Firchie think tank studio, Novi Sad

Vreme: od 22 čas

Zaduzeni za muzicki program veceri bice ekipa Barely Legal (Netics x Senzzor) uz specijalne goste Codex. Puštaju Drum & Bass, Neurofunk. Žurka će biti u velikoj Sali.

subota 13. januar  – SUPANOVA

Mesto održavanja: Kenozoik, Beograd

Vreme: od 23 časa

Rodjen u Čikagu, deo je prvog talasa house izvodjača.

„Underground“ (podlejbl DJ international) „I Fear The Night“ davne 1986. godine.
Sa više od 80 izdanja iza sebe za lejblove kao što su Dance Mania, Ovum, Compost, Clone, kao i brojne drige, ostavio je dubok trag na plesnoj sceni današnjice. Rodonačelnik je celog hip-house muzičkog pravca.

ponedeljak 15. januar  – četvrtak 18. januar – KONCERTI STUDENATA KLASIČNE MUZIKE

Mesto održavanja: SKC, Beograd

Ova nedelja u Studentskom kulturnom centru rezervisana je za koncerte studenata za Fakulteta muzičke umetnosti. U ponedeljak se od 20 časova organizuje concert studenata studijskog programa za violin klase profesorke Maje Jokanović.

U utorak je od 18 časova concert katedre za gudačke instrumente FMU. U četvrtak od 20 časova organizuje se koncert studenata violončela iz klase profesora Dragana Đorđevića.