petak 15. decembar – KRISTALI

Mesto održavanja: sala Amerikana Doma omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Bend KRISTALI slave 20. Rođendan kultnog albuma „Dolina ljubavi“, koji je doživeo svoje reizdanje. Bend će uživo izvesti  kompletan album „Dolina ljubavi“ kao i hitove sa ostalih albuma.

Kristali nastupaju potpomognuti brojnim gostima i prijateljima. Nakon koncerta, publika će biti u prilici da se druži sa članovima benda, koji će potpisivati diskove, a koje će fanovi moći da nabave po promotivnoj ceni.

Članovi benda su: Dejan Gvozden (vokal, gitara), Bojan Marjanović (gitara), Jovan Petrović (bubanj), Marko Orlović (bas gitara), Andreja Bucan (saksofon), Sava Matić (truba)

petak 15. decembar – ORKESTAR HARMONIKA “ALEKSA ŠANTIĆ”

Mesto održavanja: Sava Centar, Beograd

Vreme: od 20.30 časova

Višestruko nagrađivani Orkestar Harmonika „Aleksa Šantić“ iz Uglјevika održaće svoj prvi veliki solistički koncert u Beogradu i Srbiji. Ovaj orkestar postao je poznat javnosti učešćem u  emisiji „Ja imam talenat“ gde su se plasirali u finale takmičenja i svojim spektakularnim nastupima osvojili naklonost eminentnog žirija i kompletne javnosti koja je pratila ovo takmičenje.

Orkestar je do sada imao veoma zapažene koncerte u Kanadi (Vankuver i Viktorija), Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj, Češkoj, Nemačkoj, Rusiji, Omanu (Rojal Opera House Muscat), Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji.

Petak 15. decembar – ŠKABO

Mesto održavanja: Klub DOB, Beograd

Vreme: od 22 časa

Boško Ćirković Škabo, član grupe „Beogradski sindikat“, i njegov brat Žobla (Blaško Gavrić) su nedavno izbacili novi album „Kalaši i nive“ i to u formi audio kasete u izdanju škabove kuće „Magmedia“.

(Ne)očekivano interesovanje publike je dovelo ovo izdanje do titule najprodavanije kasete u kratkoj istoriji Republike Srbije. Zato je I došlo do ponovnog koncertnog okupljanja grupe „Fantatična četvorka“.

subota 16. decembar – TANGO FESTIVAL

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 22 časa

SKC je i ovog meseca domaćin centralne večeri velikog internacionalnog tango festivala, koji već tradicionalno okuplja stotine plesača i plesačica iz Srbije i brojnih zemalja širom sveta. Beogradski tango vikend održaće se u organizaciji Tango naturala, od 15. do 17. decembra, a pored dnevnih i noćnih igranki, ljubitelji argentinskog tanga moći će da uživaju i u nastupima plesnih parova.

Ljubitelji tanga moći će da plešu i na dnevnim milongama, u subotu i nedelju u Centru za razvoj argentinskog tanga Tango natural, u Resavskoj 28.

Subota 16. decembar – MASAYOSHI FUJITA & JAN JELINEK LIVE

Mesto održavanja: Studio M, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Nastupiće duo iz Berlina, Masayoshi Fujita i Jan Jelinek, duo iz Beograda Ponton i duo Novosađanina Ivana Čkonjevića i Beograđanina Vukašina Đelića čije umetničko ime je Woo.

Masyoshi Fujita je vibrafonista, sa kompozitorskim, improvizatorskim i eksperimentalnim sklonostima. Vibrafonu ne pristupa tradicionalno, preparira ga različitim objektima u volji da raširi spektrum zvukova bez narušavanja karaktera samog instrumenta. Objavio je dva solo albuma pod svojim imenom i dva pod pseudonimom El Fog gde vibrafon kombinuje sa elektronskim zvucima kao i raznim teksturama koristeći različite experimentalne tehnike.


Sa Jan jelinekom objavio je 2 albuma. Jan Jelinek, jedan od pionira savremene elektronske scene, berlinski elektronski muzičar, producent, eksperimentator, vlasnik etikete Faitiche u kojoj objavljuje svoje izbore savremene umetničke elektronske muzike.

ponedeljak 18. decembar – FRANO LASIĆ

Mesto održavanja: Velika sala Doma omladine Beograda

Vreme: od 20 časova

Posetioci će imati retku priliku da uživatju u koncertu Frana Lasića, uz pratnju dalmatinske klape „Smrika“. Frano je rođen 1954. godine, pa u skladu s tim, koncert počinje izvođenjem hitova iz tih godina, pa godina po godinu, sve do današnjeg dana.

 

Tokom koncerta publika će osetiti  šta  je pravi vremeplov. Putovaće kroz vreme  i vratiti se u neke prošle  lepe i bezbrižne dane, uz muziku tog vremena. Biće tu i nekoliko poznatih stranih hitova, koji su se tada pevušili uz radio Luksemburg, kao i onih starih svima nama znanih domaćih hitova, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i popularnih klapskih dalmatinskih pesama…kao i nezaobilazni evergreen hitovi “Zagrljeni” i “Volim te budalo mala” u izvođenju klape SMRIKA…

četvrtak 21. decembar – LAČNI FRANZ

Mesto održavanja: Firchie Think Tank Studio, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Legendarni slovenački bend Lačni Franz održaće koncert u Firchie Think Tank Studi. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Novom Sadu, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje stvari sa njihovog poslednjeg albuma „Svako dobro“.

Osim novih pesama, koje je nahvalila kritika u svim ex Yu državama, ljubitelji najromantičnijeg ali i najironičnijeg benda najsevernije republike bivše Jugoslavije će moći da uživaju i u starim dobrim hitovima, poput „Naj ti poljub nariše usnice“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Praslovan“, „Na svoji strani“, „Čakaj me“, „Tisoč modrobelih rožic“, „Zarjavele trobente“ i dr.