16.6. – Easy Tiger“ predstavlja Enza Siragusu i Marka Nastića

Nakon nekoliko godina pauze, „Easy Tiger“ serijal se ponovo aktivira 2017. godine. Posle gostovanja u klubovima „Fest“ i „Tunnel“, uz disko bar „Mladost“ hostuju Baraca, Archie Hamiltona, Adam Sheltona i Marca Donata / Italoboyz.

Famozni beogradski party serijal počinje svoju letnju rezidenturu uz trenutno najveću zvezdu UK scene, Enza Siragusu. Enzo je na čelu londonske „FUSE“ organizacije, koja uz „party brand“ takođe drži i „label“ na kom okuplja izvođače kao što su Archie Hamilton, Seb Zito, Rich NxT, Ben Rau, Rossko, Dan Farserelli kao i mnogi drugi…

Uz njega će nastupati „host“ i rezident serijala, Marko Nastić, najprofilisaniji DJ i producent sa ovih prostora. Pored serijala žurki, Marko je pokrenuo novi „vinyl only label“ pod istim imenom čije se prvo izdanje očekuje početkom avgusta.

Enzo Siragusa se probio u top 100 RA DJ-eva prvi put 2015. godine, beležeći nastupe u svim poznatijim klubovima i festivalima širom planete. Godine 2016. uz veliki uspeh FUSE eventova u klubu Space Ibiza, kruniše svoju DJ karijeru snimajući BBC Essential Mix za emisiju Pete Tonga. Produkcijski orijentisan prema moćnom, londonskom house pravcu, izdavao je za sopstvenu etiketu, a poslednje izdanje u saradnji sa Archie Hamiltonom je izašlo na Archievom Moscow Recordsu.

Lokacija: Disko splav „Sloboda“, Sajamski kej bb

15-18.6. – Ethno Fusion Fest

Osmi beogradski Ethno Fusion Fest biće održan od 15 – 18. juna u prelepom ambijentu Dvorišta beogradske sinagoge, u ulici Maršala Birjuzova 19. Ethno Fusion Fest neguje saradnju među muzičarima koji potiču iz različitih kultura i istražuje bogate kulturne sinteze koje postoje među muzikama regiona.

Muzičari različitih nacija, kultura i porekla, ali svi jednako privrženi, autentični u svojoj umetnosti stvaraju atmosferu punu tolerancije i ljubavi. Festival u četvrtak 15. juna u 20:30 otvara grupa  Shira U’tfila koja bavi istraživanjem, aranžiranjem i izvođenjem, sefardske muzike Balkana, Mediterana i Bliskog Istoka. Inspiraciju za svoju muziku pronalazi u bogatstvu balkanske, jevrejsko – španske, otomansko – turske i arapske muzičke tradicije.

17.6. – Sanja Ilić & Balkanika, „Bojčinsko kulturno leto“

Osmi po redu kulturno-umetnički festival „Bojčinsko kulturno leto“, svečano se otvara 17. juna koncertom SANJE ILIĆ & BALKANIKA. Ovogodišnje „Bojčinsko kulturno leto“ realizovaće se tokom juna, jula i avgusta meseca, sa 19 raznovrsnih programa, svakog vikenda, koji zadovoljavaju najrazličitije ukuse publike.

Manifestacija već ima dugu tradiciju, od 2009. godine. Priređuje se u Progaru, u prelepom ambijentu Bojčinske šume, koja je zaštićeno prirodno dobro na čijem ulazu je smeštena otvorena letnja, natkrivena scena sa 500 sedećih mesta. Manifestacija je tradicionalno otvorenog tipa za sve posetioce, bez ulaznica (besplatni programi). Do Bojčinske šume je moguće doći linijom GSP-a 605, koja polazi od okretnice u Bloku 45 na Novom Beogradu.

17.6. – SERBIA COLOR FESTIVAL 2017

U SRC „Adica“ u vojvođanskom mestu Ada  održava se Serbia Color Festival, na kojem nastupaju Lea Dobričić, Mladen Tomić, Erick Kasell, MAD2MAD, Radio AS FM DJs, Hansol, a kao podrška ARKADSzeged, Tuborg, Chameleon Rental.

Kupovinom ulaznice za festival svi posetioci mogu koristiti bazene rekreativnog centra „ADICA“ tokom celog vikenda, od subote ujutru do nedelje uveče. U okviru centra dozvoljeno je i kampovanje.

18.6. – Dans Factory plesni koncert

Plesni klub DANCE FACTORY predstavlja u Domu sindikata koreografije nastale u sezoni 2016/2017, u kojima će nastupiti svi članovi kluba, od najmlađih plesača i onih koji su ove godine zakoračili u svet plesa, do osvajača medalja na svetskim i evropskim prvenstvima. Prvi čin će vas zabaviti i napuniti energijom, a drugi gurnuti u vrtlog emocija.

20.6. – Howe Gelb

Dom omladine Beograda poziva publiku na intimno veče sa Howe Gelbom (Giant Sand): „Standardi budućnosti / Future standards“. Howe Gelb je harizmatični lider legendarnog američkog sastava Giant Sand i jedan od najčuvenijih totalnih „otpadnika“ u svetu rok muzike.

Ovaj veliki autor spada u začetnike Amerikana žanra i od početka osamdesetih zapanjuje svet fantastičnim rokerskim istupima, albumima i koncertima. Kod nas izuzetno popularni Giant Sand nastupili su u Beogradu na oproštajnoj turneji 2015, kada su oduševili prepun Dom omladine.

20-24.6. – Tamburica Fest

Deseti jubilarni svetski tamburaški festival Tamburica fest, održava se na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Novom Sadu kao petodnevna manifestacija. Tamburica fest poseduje jedinstvenu koncepciju i kulturnu misiju afirmisanja tamburaške muzike i tamburice kao instrumenta, ali i negovanja tradicije, saradnje i prijateljstva umetnika na internacionalnom nivou.

 

Uvodni festivalski dani se održavaju u centru Novog Sada i to prva dva dana kao karneval tamburaša kroz Zmaj Jovinu, Dunavsku, ulicu Modene i Katoličku portu, nakon čega se svirka nastavlja u baštama lokala u pomenutim ulicama. Treći dan se održava na Trgu slobode uz nastupe kulturno-umetničkih društava, folklornih ansambala i tamburaških orkestara kojima prethodi posebna fijakerijada gradskim ulicama. Četvrti i peti dan festivala su takmičarski i održavaju se na Petrovaradinskoj tvrđavi.

21.6. – Koncert na zidiću: Vis Nebograd

Ponovo radi Zidić, kultna tačka okupljanja mladih bendova i publike na Platou Milana Mladenovića, ispred Doma omladine Beograda.  VIS Nebograd je sastav mladih ljudi sa autizmom koji su se izdvojili po sklonostima, talentu i interesovanju. Nebograd se okuplja i vežba u Muzeju nauke i tehnike, a rade uz značajnu pomoć čelnika opštine Palilula.

Nebograd se zalaže za neformalno obrazovanje i alternativne pristupe prenošenju znanja, kroz muziku i druge umetnosti. U svom koncertnom izdanju poznati su po svojim obradama najboljih klasičnih rok pesama.

Zidić ispred DOB-a petkom i subotom od 20 časova biće i ove godine pretvoren u uzbudljivu scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih i najtalentovanijih muzičkih pojava kod nas.

22.6. – Džez koncerti poznatih umetnika na Dunavu

U junu mesecu će se u Beogradu održati serija džez koncerata poznatih umetnika, u ambijentu restorana Amfora na Zemunskom keju – 22. juna će nastupiti Vasil Hadžimanov Trio koji će ovom prilokom proslaviti i 20 godina rada na muzičkoj sceni. NJihova muzika je proglašena za umetnička dela od visokog nacionalnog i kulturnog značaja za Srbiju zbog kombinovanja balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih, modernih muzičkih stilova.

Koncerti počinju u 21 čas, i traju do 23.30.

22-24.6. – Arsenal Fest 07

Legendarni treš metal bend Anthrax nastupa prvi put u Srbiji 22. juna na Arsenal Festu 07 u Kragujevcu. Legendarni pank sastav Buzzcocks nastupiće 22. juna na Garden Stage-u Arsenal Festa 07. Među prvim poznatim imenima Gardena su i 22. juna slovenački ska-pank-rege-metal-rok bend Elvis Jackson, kao i 24. juna hrvatski alternativni muzičar Damir Urban i legendarni Rambo Amadeus.

Arsenal se tradicionalno održava u fantastičnim prostorima na otvorenom – u „Kneževom arsenalu“, bivšoj fabrici naoružanja iz 19. veka, i u zelenilom bogatoj „Zastavinoj bašti“, kao i u obližnjoj rustičnoj „Čaurnici“.