subota 18. novembar – RITAM NEREDA

Mesto održavanja: The Quarter, Novi Sad

Vreme: od 20 časova

Bend slavi 30 godina neprekidnog rada, 11 snimljenih albuma, blizu 500 koncerata. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri lajv izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “Boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.

Ritam Nereda beleži i nastupe i sa Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.

subota 18. novembar – LOMLJAVA – CHINA TOWN

Mesto održavanja: Beogradski sajam

Vreme: od 22 časa

China Town lansira LOMLJAVU. Ovo su klasčni tehno zvuci. Nastupaju Andrew Meller, CONCRETE Djz, Mancha & MarkPanic, kao i Predrag Janus. Andrew Meller jedan je od osnivača 3 projekta ReWire, Beat And Juice i Depth Perception. Pod njegovim imenom možete naći više pravaca muzike, koji su bazirani na house zvuku.

Primese idu zavisno od raspoloženja bilo to deep, tech ili techno u svakom slučaju radi se o manje semplovanim više sviranim temama.

subota 18. novembar – KUD “DIMITRIJE KOTUROVIĆ”

Mesto održavanja: Velika dvorana Sava centra, Beograd

Vreme: od 20 časova

Ove godine Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ obeležava veliki jubilej 50. godina rada i postojanja. Na koncertu će se pojaviti oko 400 učesnika, biće predstavlјena  retrospektiva najvrednijeg od svega onoga što je društvo radilo svih ovih godina.


 
U programu će učestvovati i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, mešoviti hor „Ars Vocalis“ i  trubački orkestar Danijela Jokanovića.

ponedeljak 20. novembar – THE RESIDENTS

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda, Velika sala

Vreme: od 21 čas

Više od 40 godina The Residents se smatraju najmisterioznijim ikonama avangardne muzike. Ponikli u okvirima kalifornijske andergraund umetničke scene tokom sedamdesetih godina 20. veka, prvobitno su bili viđeni kao otkačeno-satirični rok band koji se rugao ograničenostima mejnstrim kulture, ali je sa vremenom u prvi plan izbila njihova daleko ozbiljnija i revolucionarnija strana.

Danas je The Residents smeli umetnički kolektiv koji je svojevremno prvi doneo uzbudljive inovacije u novim muzičkim oblastima, pojavljujući se istovremeno kao pioniri elektronike, art roka, industrijske i laundž muzike.

ponedeljak 20. novembar – RIBLJA ČORBA

Mesto održavanja: Sava centar, Beograd

Vreme: od 21 čas

Jedna od najpopularnijih srpskih i jugoslovenskih rok grupa, Riblja Čorba, održaće pred beogradskom publikom, akustični koncert “Čorba se čuje i bez struje “ u Velikoj dvorani Sava Centra.

Beogradski koncert biće nešto sasvim drugačije od onih na koje su navikli publiku i prisutne očekuju mnoge pesme koje su obeležile veliki period eksjugoslovenskog rokenrola. Za predhodna dva akustična koncerta koji su izvedeni u Sava Centru, Velika dvorana je bila mala da primi sve ljubitelje rock zvuka.

sreda 22. – četvrtak 23. novembar – ROBET GLASPER

Mesto održavanja: Bitefartcafe, Beograd

Vreme: od 22 časa

Jedna od najvećih savremenih džez zvezda konačno stiže u Srbiju.
Robert Glasper će sa triom i DJ Sundance nastupiti u sklopu Musicology Barcaffe Sessions i to dva dana.

Nakon uspešnog komercijalnog uspeha i fenomenalne ocene kritike njegova dva, Gremijem nagrađena albuma, Robert Glasper se vraća svojim akustičnim džez korenima sa albumom Covered (The Robert Glasper Trio snimljen uživo u Capitol Studios-u). Album ponovo okuplja Glaspera, basistu Vicente Archer i bubnjara Damion Reid. Trio prvi put stiže u Srbiju, pojačan fenomenalnom DJ Sundance.

četvrtak 23. novembar – GRAMATIK

Mesto održavanja: Belespocentar, Beograd

Vreme: od 20 časova

Jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, prvi put će nastupiti pred beogradskom publikom. Ovom nesvakidašnjem koncertnom nastupu pridružiće se i domaći fanki-džez sastav Gramophonedzie Live Experience.

Slovenački muzičar, sa prebivalištem u Njujorku, nalazi se na dvomesečnoj evropskoj turneji „RE: COIL Tour LIVE“, u toku koje je predstavio novi EP Re: Coil Part I, koji sadrži šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove. Pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, Gramatik je izgradio stil koji ga je izdvojio na muzičkoj sceni i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu.