petak 20. oktobar – HURLEUR

Mesto održavanja: Elektropionir, Beograd

Vreme: od 21 čas

Hurleur će u beogradskom Elektropioniru promovisati svoj album prvenac imena “JA!”. Prvo izdanje mladog, upornog, buntovnog i kvalitetnog negotinskog benda ponelo je 11 pesama, pank i grandž zvuka.

Sa mlađanim Hurleurom predstojećeg petka nastupiće već najavljeni, Irvas i Navy Ne Obećava, kao i gosti iz bendova Sharks, Snakes and Planes, Bolesna Stenad, Quasarborn. Album će nekoliko dana kasnije biti dostupan javnosti.

petak 20. oktobar – BATTLEME

Lokacija: Dom omladine Beograda

Vreme: od 21 čas

Bend Battleme ushićeno najavljuje svoju novu ploču, Cult Psychotica, nedavno objavljenu pod etiketom izdavačke kuće El Camino Media. Kao domaća podrška nastupiće bend Love to Hate, koji postoji oko dve godine, a čine ga bivši članovi bendova Eyesburn, Discord, Definite Choice, Groovy Chickadee.

U pitanju je bazični hard core, sa uplivima u desert rock i stoner.

subota 21. oktobar – BELGRADE RIOT

Lokacija: Dom omladine Beograda

Vreme: od 20 časova

Treći Belgrade Riot Fest održaće se u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala nastupiće bendovi: Birtija, Drink Or Die, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort!

Nastup na Belgrade Riot festivalu 21.oktobra za The Last Resort kao i za sve njihove fanove, biće poseban – u Beogradu se bend oprašta od dugogodišnjeg člana, gitariste Beef-a. Ovaj nastup biće im poslednja zajednička svirka i poslednja prilika da ih u ovom sastavu fanovi vide na bini.

subota 21. oktobar – NICK WARREN I CID INC

Lokacija: Hangar Luka Beograd

Vreme: od 23 časa

Veliko ime progresiv muzike dolazi u Beograd na jos jednu Blender žurku. DJ Nick Warren je, kažu organizatori, ambasador elektronske muzike. Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz trake potpisane i za Renaissance i the Balance Series etikete.

Uz njega nastupa još i Cid Inc,i DJ i producent čiji su talenat i veštine prepoznate od strane samog krema svetske scene. Domaću podrsku pružiće nepogrešivi Bokee i LUKAI.

nedelja 22. oktobar – DEMOLITION GROUP

Lokacija: Firchie think tank studio, Novi Sad

Vreme: od 22 časa

Kultna slovenska grupa nastala 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast’r’bajter’s održaće koncert u Novom Sadu. Već tridesetak godina važe za jedan od najzanimljivih slovenskih rok grupa zbog svog originalnog muzičkog i lirskog izraza, a njihovi koncerti su njihovo najjače oružje.

Braća Matjaž i Jože Pegam, osnivači Demolition Group, od 1982. do 1985. godine svirali su u grupi Laibach.

nedelja 22. oktobar – BAN KAPLAN

Lokacija: Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini

Vreme: od 21 čas

Kanadski trubadur, Ben Kaplan sa svojim bendom The Casuel Smokers održaće posle Belgrada koncert i u Jagodini. Umetnika opisuju kao harizmatičnog šarmera i razbijača klavira,  ludaka i iskrenog pesnika, okidača delikatnih akorda i ljubitelja savijenih i slomljenih melodija.

Rođen 1986. godine Kaplan je počeo da komponuje kada je imao 13 godina, a već sa 19 godina započeo je karijeru nezavisnog umetnika. Nakon nekoliko godina intenzivnih turneja, u okviru kojih je održao više od 1.000 koncerata predstavljajući uspešni album prvenac “In the Time of the Great Remembering” (2011), Ben Kaplan je u martu 2016. godine objavio svoj drugi album “Birds With Broken Wings”.

ponedeljak 23. oktobar – ANATHEMA

Lokacija: DOB

Vreme: od 21 čas

Čuveni engleski sastav Anathema, u sklopu nove evropske turneje na kojoj promoviše album “The optimist” nastupiće i u Beogradu.  Ovo je premijerni nastup benda Anathema u Srbiji u punom sastavu (grupa je 2013. godine svirala kao trio u akustučnom izdanju).

Braća Daniel i Vincent Cavanagh, koja predvode bend, su zajedno sa Johnom Douglasom (bubnjevi), pevačicom Lee Douglas, basistom Jamiem Cavanaghom i Danielom Cardosom (bubnjevi i klavijature) započeli snimanje albuma zimus u Irskoj. Mastering izdanja je urađen u legendarnom Abbey Road studiju.