petak 22. decembar – KEPA & FREE SPIFITS

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 22 časa

Kepa & Free Spirits održaće koncert kao krunišući momenat prvog od mnogih poglavlja u istoriji ovog pokreta, usmeren ka očuvanju muzičke baštine grupe Smak, kao kulturno i istorijski značajnog simbola jednog prošlog vremena, ideologije i ljudi koji su ga zajednički gradili. Video zapisi sa ovog koncerta, stare pesme u novom ruhu, predstavljaće svojevrsno zaveštanje Slobodana Stojanovića i njegovih najbližih saradnika.

Pored Slobodana Kepe Stojanovića, u bendu još sviraju I kragujevački muzičar Mihael Fafa Stojanović, Sa virtuozni basista Jovan Zmaj Jovanović. Tu je i moćni vokal profesorke Ane Popović.

petak 22. decembar  – THE BESTBEAT

Mesto održavanja: Velika sala Doma omladine, Beograd

Vreme: od 20 časa

Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert. Kao i uvek, program je posvećen jednom od nezaboravnih albuma legendarnog liverpulskog sastava. Ove godine svuda u svetu se obeležava pedeseta godišnjica najslavnije ploče grupe The Beatles: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Originalno objavljen 26. maja 1967. godine, kao osmi studijski album, često se navodi kao njihov najbolji – definitivno remek delo.

Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon, Damjan Dašić kao Pol Mekartn, Marko Ćalić kao Džordž Harison i Vitomir Milićević kao Ringo Star.

subota 23. decembar – OBOJENI PROGRAM

Mesto održavanja: sala Amerikana Doma omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Obojeni Program će ovog meseca objaviti svoj dugoočekivani live album. Vinilno izdanje (Odličan Hrčak – Srbija, Dallas Records – Slovenija i Hrvatska) zove se „Exit 2017“ i na njemu će se naći spektakularan nastup koji je kultni novosadski bend priredio na glavnoj bini EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u julu ove godine. 

Koncertna promocija albuma Obojenog Programa biće održana u sali Amerikana Doma omladine Beograd u subotu, 23. decembra.

Njihovi gosti biće mladi beogradski sastav Vizelj.

subota 23. decembar – VIVA LA SALSA

Mesto održavanja: SKC, Beograd

Vreme: od 22 časa

Novo izdanje najveće salsa žurke u regionu organizuje se i u subotu u Studentsko kulturnom centru Beograda. Puštaće se najvreliji ritmovi Kube, Kariba i Afrike, kako najavljuju organizatori.

U toku večeri očekuje se u jednom trenutku i specijalan nastup Al Centro učenika.

subota 23. decembar – SMOKE’N’SOUL

Mesto održavanja: Dom omladine, Beograd

Vreme: od 21 čas

Predstavlja se koncert i promocija ploče “Soul Infected” beogradskog rege sastava “SMOKE’N’SOUL.

Bend Smoke’n’Soul je već punih trinaest godina jedan od najautentičnijih predstavnika domaće muzičke scene, koji se bavi stvaranjem i izvođenjem originalnih autorskih rege pesama u kojima je prisutan uticaj rootsa, dub­a, dancehall­a, funk­a i srodnih pravaca.

Sastav je više puta nagrađivan. Jedna od nagrada je proglašenje od strane Ministarstva kulture, Doma omaldine i stručnog žirija za najbolji demo bend Srbije za 2003. godinu u konkurenciji od preko 300 bendova iz cele države.

nedelja 24. decembar – KAMERNI ORKESTAR MUZIKON

Mesto održavanja: Zadužbina Ilije M. Kolaraca, Beograd

Vreme: od 20 časova

Kamerni orkestar Muzikon pravi stogodišnji koncert. Drugi koncert u okviru koncertne sezone Hypercube, donosi premijerno izvođenje Verdijevog gudačkog kvarteta u aranžmanu za gudački orkestar u Beogradu. Pored Verdija, publika će biti u prilici da čuje i Mendelsonovu Sinfoniju za gudače broj 1, kao i svite od Janačeka I Bridža. Starogodišnji koncert će voditi koncertmajstor Miloš Petrović, član Bamberg Symfoniker Okrestra i gostujući professor na Univerzitetu u Estoniji.

Muzikon je novi kamerni orkestar na muzičkoj sceni sačinjen od profesionalaca iz Srbije, sa gostujućim solistima i umetničkim rukovodiocima iz vodećih evropskih orkestara i filharmonija. Nastupi predstavljaju svojevrsan multimedijalni spektakl, budući da koncert prati i savremena rasveta, video mapiranje i scenografija (u zavosnosti od koncerta do koncerta). Jedan od osnovnih ciljeva orkestra je izvlačenje klasične muzike iz standardnih okvira i približavanje iste širem auditorijumu.

ponedeljak 25. decembar – ANSAMBL ZA DRUGU NOVU MUZIKU

Mesto održavanja: Velika sala SKC, Beograd

Vreme: od 19 časova

Ansambl za drugu novu muziku nastupio je prvi put javno 12. decembra 1977. godine u SKC-u, sa minimalističkim kompozicijama Miloša Raičkovića.  Izvedeno je i Raičkovićevo delo Permutacije, za 3 klavira 18-oručno. Koncert je istovremeno i promocija novog autorskog CD-a Miroslava Savića, Vremenska Linija/Timeline (Vertical Jazz), na kome je zastupljen i Ansambl za drugu novu muziku.

Program: M. Raičković: Waiting for C-A-G-E (izvodi Nada Kolundžija, klavir i klavir-igračka); M. Savić: Ojlerov akord – Šepardovi tonovi (Ansambl za drugu novu muziku); M. Raičković: Water Tones (Permutacije III) za klavijature i udaraljke, 24 ruke.

Posle koncerta, sledi i druženje sa Ansamblom za drugu novu muziku.