22. februar – Ilija Ludvig

Ilija ludvig, pesnik i umetnik, zabavljač i muzičar nastupiće u Kvaki 22, sutra u 21 čas. Povodom njegovog nastupa organizatori su saopštili da Ilija svira gitaru i peva, ima stand-up nastup tokom koncerta, izražava se i kroz pesme i vizuelno, angažovan je u borbi protiv svih nepravdi ovog sveta i voli da pokaže koliko mu je stalo do svakoga u auditorijumu.

22. februar – 2Hot4Stage FEST 2019

U februaru 2019. godine održaće se peti po redu Hip Hop Festival – 2HOT4STAGE FEST. Fest predstavlja najveće regionalno okupljanje umetnika objedinjenih Hip Hop delatnosti na jednom mestu.

Ove godine čitav događaj prati slogan „Urbani krugovi“, i ističe važnost u povezivanju i razmeni ideja među mladim kreativnim ljudima, i promociju sportskog načina življenja kroz specifične umetničke forme.  Traje do 24. februara i održava se u Dorćol Platzu u Beogradu.

23. februar – Festival HALI GALI #1 Požar

Prvi Hali Gali festival, pod nazivom Požar, biće održan u subotu sa početkom u 22 časa, u Drugstore-u. Nastupa 14 izvođača na tri različita stejdža.

23. februar – Ida Prester DJ set

U Klub Mercury od 23 časa nastupiće na bini Ida Prester, 100MU Tamarama i Jovijah.

Očekujte pop, očekujte electro, kao i opaku mešavinu oba! Cheesy pop, trap, electronic trap i poneki throwback.

23. februar – Tribute Depeche Mode by GIFT

Sastav GIFT nastupiće u SubBeernnom Centru u 21 čas.

Dark glam bend GIFT, jedinstven je na ovim prostorima, a u njihove scenske nastupe uključeni su elementi kabarea i burleske uz zavodljive melodije i žestoke rock rifove. Autentičnosti najviše doprinosi performerska harizma koju iznosi frontman Jovan Matic aka Joca Ajkula, saopštili su organizatori.

23. februar – Tilted Blues Band // Blues in Film

U subotu u Bluz i Pivo nastupiće beogradski blues band Tilted, sastavljen od vrsnih blues muzičara koji mnogo vole filmsku muziku iz filmova Kventina Tarantina, braće Koen, Džima Džarmuša itd.

Tilted je ekipa muzičara okupljena oko bluz rok muzike a pre svega pesama koje su svoju popularnost dobile preko filmskih ostvarenja. Muzika koja je uticala na članove benda je širokog raspona u prostoru i vremenu, od čikaškog i delta bluza, preko južnjačkog američkog roka (southern rock) do engleskog rokenrola 60-ih godina, istakli su organizatori u najavi događaja.

24. februar – Josipa Lisac

Foto: Stanislav Milojković

Muzička diva Josipa Lisac odlučila je da među retkim ovogodišnjim koncertima (biće ih svega desetak) bude i Novi Sad, gde dolazi 24. februara (20 časova) u Srpsko narodno pozorište, saopštio je Long Play.

„Ljudi koji slušaju moje pjesme, koji dolaze na moje koncerte slušati ih i prepustiti se zvuku koji stvaramo taj tren za njih, to su oni koji meni zapravo kažu da sve ovo ima smisla“, kaže Josipa.

26. februar – All That Jass

Akademija 28 već dvanaestu godinu zaredom slavi rođendan džeza, obeležavajući dan kada je snimljena prva džez ploča – 26. februar 1917. godine. I ove godine čeka nas u klubu „Akademija 28“ luda rođendanska noć – predivna atmosfera, plesanje čarlstona, inspirativna svirka, gostujući muzičari, nagrade za posetioce, velika svečana torta, projekcije starih fotosa i filmova iz predratnog perioda, i mnoštvo fotografija sa događaja za uspomenu! Program počinje u 20 časova, naglašeno je u najavi događaja.

27. februar – Jevgenij Sudbin

Ruski pijanista Jevgenij Sudbin nastupiće u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Po oceni uglednog londonskog The Daily Telegrapha, Jevgenij Sudbin je potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21. veka. Kritičari u interpretaciji Jevgenija Sudbina ističu neobičan senzibilitet i savršenu tehnika i porede ga sa velikanima ruske pijanističke scene Svjatoslavom Rihterom i Emilom Gilelsom.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama.

28. februar – Đorđe Miljenović

Đorđe Miljenović odžaće zimski + prolećni koncert u Elektropioniru. Zimski koji je zakazan za četvrtak počeće u 20 časova.

28. februar – Humanitarni koncert „Retko, ali važno!“

Nacionalna organizacija ze retke bolesti Srbije (NORBS) organizuje humanitarni koncert sa sloganom „Retko, ali važno! – Podrži, kupi kartu!“, koji će biti održan u holu „Studija M“ sa početkom u 21 čas.

Poslednji dan februara, se svake godine u svetu, ali i kod nas, obelažava kao „Međunarodni dan retkih bolesti“, kako bi se javnost i relevantne državne strukture podsetile da među nama žive osobe sa retkim bolestima, koje se svakodnevno suočavaju sa mnoštvom problema.

Na koncertu će nastupiti sjajni muzičari velikih bendova RITAM NEREDA, Atheist Rap official, Love Hunters i Eva Braun, kao i divni momci iz Državnog posla. Sav novac od prodatih ulaznica biće iskorišćen za pomoć osobama obolelim od retkih bolesti, kao i njihovim porodicama.

28. februar – Rambo Amadeus

Svirke Ramba Amadeusa biće održane u četvrtak, petak i u subotu, a po knjigu, na kafu, vino ili pivo možete već danas.

– Prve dve svirke rasprodate brže od pilića u Lidlu, čeka nas treća, 2. marta! Hvala svetskom mega caru što se stavio na raspolaganje još jednom, istakli su organizatori u najavi događaja.

Povezani tekstovi