petak 27. oktobar – MORTAL KOMBAT

Mesto održavanja: The Quarter, Novi Sad

Vreme: od 21 čas

Bend Mortal Kombat će održati tradicionalni novosadski koncert u klubu „The Quarter“. Ove godine otišli su korak dalje te su snimili jednu nesvakidašnju najavu, a zakazali su i druženje sa fanovima pred koncert.

U subotu, 21. oktobra, od 17 časova ko bude u Shamrock baru moći će da se druži sa Kombatima, odsluša pesme u nešto drugačijem aranžmanu i da nabavi svoju ulaznicu za koncert.

petak 27. oktobar – DRILL HALLOWEEN W/LAG & FEDERICO AMOROSO

Mesto održavanja: Klub Plastic, Beograd

Vreme: od 21 čas

U duhu noći veštica Drill priređuje maskenbal za prave ljubitelje rejv kulture i podzemlja. Organizatori poručuju da posetioci spreme leteće metle, šešire i magične napitke.
Nastupa promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag, koji je jedan od predstavnika novog talasa tehno umetnika.

Odrastavši na panku i zatim stekavši edukaciju u oblasti klasične muzike, Lag ipak pronalazi sebe u elektronskoj muzici, pre svega zbog velikih mogućnosti izražavanja kroz DJing, ali i kroz stvaranje autorskih numera. Odabrao je tehno kao platformu za svoje kreativno pražnjenje, ali je zadržao svoje prethodne uticaje prisutne i u novom zvuku koji generiše – sirovost, kompleksan ritam i upečatljiv stav njegovi su glavni alati.

petak 27. oktobar – VICTOR RUIZ

Mesto održavanja: Beogradski sajam

Vreme: od 22 časa

Jedan od najaktuelnijih svetskih producenata Victor Ruiz dolazi u Beograd sa svojim autentičnim i energičnim zvukom uz specijalni audio-vizuelni doživljaj.

Pult sa njim, deliće i jedni od najboljih imena domaće elektronske muzičke scene: Peter Portman, Mancha & MarkPanic i Goran Emkic.

do ponedeljka 30. oktobra – BEROGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda i Sava centar

Vreme: od 21 čas

Pod sloganom “Džez vizije” održava se i ovogodišnji festival, nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg izdanja, koje je jednoglasno proglašeno za najbolje od obnove ove manifestacije 2005. godine.

Ključna imena ovogodišnjeg programa su veliki američki umetnici: izuzetni saksofonista i kompozitor Džošua Redman, kao stvaralac koji je mladoj generaciji utirao put tokom devedesetih i dvehiljaditih, Doni Mekaslin, koji je radio u sastavima Dejvida Bouvija (na njegovom testamentarnom, poslednjem albumu „Blackstar“), te supergrupa Young Philadelphians, u kojoj su glavne zvezde takve avangardne veličine kao što su Mark Ribo i Džamaladin Takuma.

subota 28. oktobra – NICK CAVE AND THE BAD SEEDS

Mesto održavanja: Kombank Arena

Vreme: od 21 čas

Popularni pevač Nick Cave & The Bad Seeds održaće koncert u okviru svoje svetske turneje na  kojoj predstavljuju album „Skeleton Tree“ koji se našao na prvim pozicijama brojnih svetskih lista slušanosti dok mu je Guardian poverio pet zvezdica i opisao kao „remek delo ljubavi i razaranja“.

Prethodni nastup Nick Cave & The Bad Seeds u Areni proglašen je za najbolji koncert 2008. godine u Srbiji. Ovo je bio jedan od najdužih koncerata ovog muzičara koji je trajao blizu 150 minuta pri čemu je Nick Cave više puta ispunjavao muzičke želje svojih fanova.

utorak 31. oktobar – KONCERT OMAŽ PROFESORU VUJIĆU

Mesto održavanja: Velika sala SKC

Vreme: od 20 časova

Profesor Aleksandar S. Vujić je tokom 40 godina predavao predmet sviranje horskih, kasnije orkestarskih partitura, vodio je u dva maha veoma uspešno orkestar FMU i osnivao je Madrigalski hor FMU, sa kojim je osvojio zlatnu medalju u Budimpešti. Njegovi studenti u ime privrženosti i poštovanja spontano su došli na ideju o koncertu u čast profesoru Vujiću.

Na koncertu će svirati između ostalih i pijanisti Ivan Bašić, Galina Nikolin, pevaće Hor „Braća Baruh“ i neki članovi bivšeg Madrigalskog hora FMU, kao i solo pevači i pevačice koji su iz istog hora nikli.

sreda 1. novembar – HASHIMA

Mesto održavanja: Centar za kulturu Vlada Divljan

Vreme: od 21 čas

Jedan od najperspektivnijih i najaktuelnijih srpskih džez sastava, kvartet Hashima održaće koncert kakav do sada nije viđen, kada je u pitanju džez scena u Srbiji. Publika će prisustvovati jedinstvenom „live cinema audio vizuelnom performansu“ u saradnji grupe sa video umetnikom „Izvanrednim Bobom“, posebno kreiranom za ovu priliku.

Povod za koncert grupe Hashima je promocija drugog albuma „The Haywain“ u izdanju izdavačke kuće Metropolis Records, a ceo događaj obogatiće i gostovanje hora pod dirigentskom palicom renomirane Dijane Cvetković, dirigenta hora Musica Libera.